İlişkinizin katili fedakarlık

İlişkinizin katili fedakarlık

Eğer istemeyerek eşinize ev işlerinde yardım ediyorsanız bu sizin ruh durumunuzu kötü etkileyebilir. Arizona Üniversitesi uzmanları bencilliğin başarılı bir ilişkide anahtar rol oynadığını ileri sürüyor.

2013.05.02 14:14 - Son Güncellenme: 2013.05.02 14:14 - Eğitim - HABER MERKEZİ
A
İlişkinizin katili fedakarlık

ABD'de yapılan bir araştırmada istemeyerek yapılan yardımın, yardımı yapan kişinin ruh halini olumsuz etkildeği öne sürüldü. Arizona Üniversitesi'nden uzmanlara göre eğer öyle hissetmediğiniz halde küçük fedakarlık yapıyorsanız ilişkiniz bundan zarar görebilir.


Araştırmada çitlerin yaptığı fedakarlığın onu strese soktuğu belirtildi.

Casey Totenhagen ve ekibi 154 evli ve evli olmayan çiftler üzerinde araştırma yaptı. Bu kişilerle günlük irtibat kuruldu. Katılımcıların ilişki süresi altı aydan 44 yıla kadar değişkenlik gösteriyordu.

Çiftler, arkadaş, çocuk bakımı ve ev işleriyle geçirdiği zamanlardaki tüm aktivitelerini kaydetti. Sonra kaydedilen bu aktivitelerinden hangisinin "fedarkarlık" olduğunu kabul ettikleri soruldu. Yedi günlük bu testte hangi anlarda gerginlik yaşandığı tespit edilmeye çalışıldı.

Araştırma sonunda "fedakarlık aşkı"nın ilişkilerde gerginlik yaptığı ortaya çıktı. Bir kişi istemeyerek, sırf fedakarlık olsun diye partnerinin işini yapıyorsa bu o kişiyi mutsuz ediyor ve ilişkilerin kalitesini de etkiliyor.

Uzmanlar "İşte kötü bir gün geçirmişseniz, eve huysuz bir şekilde gelmişseniz büyük olasılıkla partnerinizle etkileşim fazla iyi olamayabilir" şekline yorum yapıyor.

Diğer Eğitim Haberleri için tıklayın


2013.05.02 14:14 - Son Güncellenme: 2013.05.02 14:14 - HABER MERKEZİ
A