İlerlemesinin sebebi ele geçirdiği ağır silahlar
Suriye Kürt Ulusal Konseyi Üyesi Hüseyin,"IŞİD'in Irak'ın Musul kentini kontrol altına aldığı sırada ele geçirdiği ağır silahlar, ilerlemesinin başlıca sebebi" dedi.
2014.09.22 20:27 - Son Güncellenme: 2014.09.22 20:27 - Dünya - HABER MERKEZİSuriye Kürt Ulusal Konseyi üyesi Goman Hüseyin, IŞİD'in Halep kentinin kuzeyindeki Kobani'de ilerleyişine ilişkin, "IŞİD'in Irak'ın Musul kentini kontrol altına aldığı sırada ele geçirdiği ağır silahlar, ilerlemesinin başlıca sebebi" dedi.
Demokratik Birlik Partisinin (PYD) silahlı kanadı Halk Savunma Birlikleri (YPG) güçleri arasındaki çatışmaların ardından IŞİD'in bölgede hızla ilerlemesi dikkati çekiyor.
Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) bünyesinde yer alan Suriye Kürt Ulusal Konseyi'nin üyesi Hüseyin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IŞİD'in, savaştığı bölgelerde "yanık toprak politikası" uyguladığını ve hiçbir uyarıda bulunmadan saldırma taktiğini izlediğini ifade etti.
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) ilerlemesi üzerine oluşturulan uluslararası koalisyon sebebiyle de örgütün Kürtlere olan nefretinin körüklendiğini aktaran Hüseyin, Demokratik Birlik Partisinin (PYD) silahlı kanadı Halk Savunma Birlikleri'nin (YPG), saldırılara karşı koyması konusunda şüphelerinin bulunuduğunu dile getirdi.
IŞİD'in ilerlemesinin başlıca sebebinin, Musul kentini kontrol altına aldığı sırada ele geçirdiği ağır silahlar olduğunu savunan Hüseyin, "PYD güçlerinin, bu barbarca saldırıların önüne geçebileceğini sanmıyorum. Uluslararası koalisyonun başını çeken ABD, bu terörist grupların sonunu getirmeye çalışıyor" dedi.
İş birliği için çaba harcıyoruz
Batı'nın, Suriye Kürtlerine desteğine ilişkin de değerlendirmede bulunan Hüseyin, şunları kaydetti:
"Biz, bu ülkenin bir parçasıyız. Suriye çerçevesinin dışında değiliz. SMDK yoluyla Suriye'de ırk din ayrımı yapmaksızın iş birliği için çaba harcıyoruz. SMDK'nın IŞİD'e karşı uluslararası koalisyonda çalışmak için bir planı da var. IŞİD mağlup edildikten sonra bırakacağı boşluğu doldurmak için umarım gücümüz olur."
Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ve Halep'in Kobani ilçelerinin çevresindeki köylerde terör örgütü IŞİD ile PYD güçleri arasında bir süredir çatışmalar yaşanıyor.
Öne Çıkan Galeriler
Öne Çıkan Videolar
-
01:06
-
02:05
-
00:09
-
00:45
-
01:18
En Çok Okunanlar
- Bursa'da gece mekanı kurşunlandı: 2'si...
- Bursa'da bıçaklı kavga sonrası olay...
- Yangın faciasında 12. kattan atlayan...
- UEDAŞ duyurdu: Bursa'da elektrikler...
- Yemek yapmadı diye eşini öldüresiye dövdü
- ABD'de lisede silahlı saldırı: 2 ölü, 1...
- 1 milyon TL'lik ihmal: Oda başına 6 bin TL...
- Bursa'da uygulamadan kaçan alkollü sürücü:...
- 41 yeni ürün sakıncalı listeye girdi!...
- Gözler TCMB'de Faiz indirimi devam edecek mi?
- Türk seramik devi iflas etti!
- Meteoroloji 5 günlük hava tahminini...
- Türkiye'de yaşanan en fazla can kaybına...
- Kartalkaya'da yangın faciasının yaşandığı...
- Bursa'da zillere bastı! Kamerayı görünce...