'İhvan askerle masaya oturdu' iddiası

'İhvan askerle masaya oturdu' iddiası

Müslüman Kardeşler'i temsilen eski bakan Muhammed el Bişr'in askerle müzakere yaptığı iddia ediliyor...

2013.07.15 14:17 - Son Güncellenme: 2013.07.15 14:19 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
'İhvan askerle masaya oturdu' iddiası

Mısır'da teknokrat hükümetin kilit isimleri belli oldu. Müslüman Kardeşler'in de askeri yönetimle masaya oturduğu öne sürüldü.

Görüşmeyi yaptığı iddia edilen eski bakanlardan Muhammed el Bişr, İngiliz The Guardian Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, "Demokrasi yoluna dönülür, Mursi göreve iade edilirse, müzakere mümkün" dedi.

Mısır'da darbeyle başlayan süreç, Müslüman Kardeşler'in itirazlarına rağmen sürüyor.

Teknokrat hükümetin önemli isimleri belli olurken, Genelkurmay Başkanı General el Sisi de bir açıklama yaptı. Müslüman Kardeşler'e mesaj vererek, "Hiçbir hareket siyasetin dışında bırakılmayacak" dedi.

Müslüman Kardeşler liderlerinden Muhammed Beltaci, hareketin bu konudaki tavrını, "Şayet askeri darbe noktasında bir geri adım olursa, yani Cumhurbaşkanına hakları geri verilir ve durdurulan anayasa ve feshedilen Meclis tekrar kabul edilirse, birçok konuda masada oturmaya hazırız. Erken seçime gitmek bu konulardan biri olabilir" demişti.
İngiliz The Guardian gazetesine göre, Mursi'nin bakanlarından Muhammed Ali el Bişr, perşembe gecesi askeri rejim ile masaya oturdu.

Gazeteye konuşan Bişr, "Müzakere için zemin olabilir ama ancak darbe yolundan demokrasi yoluna dönülürse" diye konuştu. Mursi'nin göreve iadesi sonrasında, Cumhurbaşkanının çağrısıyla erken seçime gidilmesine açık kapı bıraktı.

Ülkede darbeyi yapan Genelkurmay Başkanı Abulfettah El Sisi ise İhvan ile görüşme yapıldığı ve müzakerelere davet edildiği yönündeki iddiaları reddetmişti.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.07.15 14:17 - Son Güncellenme: 2013.07.15 14:19 - HABER MERKEZİ
A