İçki artık yasak!

İçki artık yasak!

DENİZLİ'de 2005 yılından bu yana hukuki mücadeleye sahne olan dernek lokallerinin içki ruhsatlarının iptali ve lokallerin içkili yer bölgesi ilan edilen Tabakhane'ye taşınmasında sona gelindi.

2013.05.02 17:52 - Son Güncellenme: 2013.05.02 17:52 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
İçki artık yasak!

İl Dernekler Müdürlüğü'nün kent merkezindeki 7 dernek lokaline, ocak ayında içkisiz dernek lokali ruhsatını göndermesine 3 dernek lokalinin yaptığı yürütmenin durdurulması talebi Denizli İdare Mahkemesi'nce reddedildi. Böylece lokallere Tabakhane'ye gitme ya da alkollü içki vermemekten başka seçenek kalmadı.

Geçen hafta Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde Güzel Sanatlar ve Kültür Derneği Lokali, Sinema ve Tiyatro Sevenler Lokali, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Lokali, Jazz ve Rock Müzik Derneği Lokali, Film Sevenler Lokali, Edebiyat Dostları Derneği Lokali ve Denizli Tarihi ve Doğal Çevreyi Koruma Derneği Lokali işletmecileri basın toplantısı düzenledi. Yargı sürecinin devam ettiğini açıklayan işletmeciler, lokallere kilit vurulmasıyla kentin sosyal hayatının biteceğini ileri sürdü.

VALİLİKTEN YAZILI AÇIKLAMA

Bunun üzerine Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından dernek lokallerinin son durumu hakkında yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, 2005 yılında Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Dernekler Yönetmeliği ve İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatları Yönetmeliği'nin ilgili maddelerine atıfta bulunularak, dernek lokallerinin içkili yer bölgesinde bulunması ve içki satış belgesi almasının zorunlu olduğu belirtildi. Yönetmeliğin yayınlanmasından önce faaliyette bulunan dernek lokallerine 4 yıl içinde uygun hale getirilmesi için süre verildiği kaydedilen açıklamada, sürenin 31 Mart 2009 tarihinde dolmasına rağmen bazı dernek lokallerinin yönetmelik hükümlerine uygun hale getirilmediği vurgulandı. 2011 yılında konunun tekrar bildirildiği lokallerin uymaması üzerine 29 Aralık 2011 tarihinde, 'içkili yer belgelerinin' iptal edildiğine dikkat çekildi.

'MAHKEME KARARINI UYGULAMAK ZORUNDAYIZ'

Denizli İdare Mahkemesi'nin, dava açan bazı lokallerin sadece içki izin belgesinin iptal edilmesine karar verdiğine, bunun üzerine 'içkisiz lokal işletme ruhsatının' hazırlanıp, derneklere gönderildiğine değinilen açıklamada şöyle denildi:

"Bu yapılan son işleme karşı da basına konu olan lokallerden Denizli Tarihi ve Doğal Çevreyi Koruma ve Yaşatma Derneği, Denizli Gazeteciler Derneği ve Denizli Güzel Sanatlar ve Kültür Derneği, yapılan bu işlemin durdurulması için Denizli İdare Mahkemesi'ne bir kez daha başvurmuşlardır. Denizli İdare Mahkemesi, 4 Nisan 2013'te yürütmenin durdurulması isteminin reddine karar vermiştir. Valiliğimizin, Denizli İdare Mahkemesi'nin vermiş olduğu kararları, İdari Yargılama Usul Kanunu'nun 28'inci maddesi gereğince, 30 gün içinde uygulaması gerekmektedir. Eğer bu mahkeme kararlarını 30 gün içinde uygulamadığı takdirde kanunlar önünde hukuki sorumlu duruma düşecektir. Bu kararları 30 gün içinde uygulamayan kamu görevlileri de yasalar çerçevesinde sorumlu tutulacaktır."

Mahkemenin verdiği karar gereği 30 günlük süre 4 Mayıs'ta doluyor. İl Dernekler Müdürlüğü'nün, ruhsatların teslim alınmaması halinde yasal işlem yapması bekleniyor.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.05.02 17:52 - Son Güncellenme: 2013.05.02 17:52 - HABER MERKEZİ
A