İçişleri Bakanlığı'ndan Ekrem İmamoğlu açıklaması

İçişleri Bakanlığı'ndan Ekrem İmamoğlu açıklaması

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ya Fatih Sultan Mehmet Türbesi'ni ziyareti sırasında yürürken ellerini arkasına bağlayarak saygısızlık yaptığı gerekçesi ile soruşturma açıldığı ortaya çıktı. Soruşturmayla ilgili İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

2021.05.04 14:01 - Son Güncellenme: 2021.05.04 14:02 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
İçişleri Bakanlığı'ndan Ekrem İmamoğlu açıklaması

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz yıl İstanbul Valiliği'nin 29 Mayıs'ta düzenlediği "İstanbul'un Fethi'nin 567. Yıldönümü Kutlama Programı" kapsamında, Fatih Camii bahçesinde bulunan Fatih Sultan Mehmet Türbesi'ndeki anma törenine katıldı.

İmamoğlu'nun türbe ziyareti sırasında ellerini arkasında bağlamış şekilde yürürken çekilmiş görüntüsünün fotoğrafı bazı kesimler tarafından "saygısızlık" olarak nitelenerek uzun süre tartışıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "saygısızlık" yaptığı gerekçesiyle İmamoğlu'na soruşturma açtığı ortaya çıktı.

Konuyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakan Sözcüsü İsmail Çataklı, şunları ifade etti: 

"İmamoğlu ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bir işlemi bu. İstanbul Başsavcılığı bir talepte bulunmuş, sayın İmamoğlu'nun HDP'li belediye başkanlarını ziyaret ederek suçluyu övdüğü, yine ziyaret ettiği belediye başkanlarını ve anılan partiyi desteklediği, bir ziyareti esnasında Fatih Sultan Mehmet'e ait türbeye saygısızlık yaptığı iddiaları ilgili. Bu iddialara üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı bir işlem var. Bize gönderildi. dolayısıyla her Cumhuriyet Başsavcılığından gelen işlemlere nasıl rutin olarak yapmamız gerekenler varsa bu süreçte yürüyor."

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2021.05.04 14:01 - Son Güncellenme: 2021.05.04 14:02 - HABER MERKEZİ
A