İçişleri Bakanı Soylu, Balıkesir'de kadın muhtarlarla bir araya geldi

İçişleri Bakanı Soylu, Balıkesir'de kadın muhtarlarla bir araya geldi

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Vilayetler Evi'nde düzenlenen "Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği Balıkesir Buluşması" programına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'daki "AFAD Dünya Gönüllüler Günü" programına görüntülü görüşmeyle bağlandı.

2021.12.05 13:53 - Son Güncellenme: 2021.12.05 13:55 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
İçişleri Bakanı Soylu, Balıkesir'de kadın muhtarlarla bir araya geldi
04:21 İçişleri Bakanı Soylu Balıkesir'de kadın muhtarlarla bir araya geldi

İLGİLİ VİDEO

İçişleri Bakanı Soylu Balıkesir'de kadın muhtarlarla bir araya geldi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Kadınlarla ilgili her meselede samimi bir farkındalığımızın, gayretimizin olduğunu, attığımız adımları 'desinler' diye değil, inandığımız için yaptığımızı bilmenizi isterim. İçişleri Bakanlığı olarak bizler de her alanda bu anlayışı sürdürmeye çalışıyoruz. 32 kadın mülki idare amirini sayı olarak 101'e çıkardık" dedi.

Bakan Soylu, Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki Vilayetler Evi'nde düzenlenen "Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği Balıkesir Buluşması" programında yaptığı konuşmada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilişinin yıl dönümünde buluştuklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını ileten Soylu, "Hakkının teslim edilişi ibaresini bilinçli olarak kullandım. Oysa bu türden konuşmalarda, 'seçme ve seçilme hakkını elde etmesi' şeklinde ifade edilir. Ben bunu doğru bulmayanlardanım. Çünkü hak zaten vardır. Cenabıhak, her insana eşrefi mahlukat sıfatı vermiştir. Bizim medeniyetimiz, Orhun Kitabeleri'ne kadar uzanan kültürümüz, bizim 'cenneti annelerin ayaklarının altında' tarif eden inancımız, kadınlarımız konusunda dünyanın başka yerlerine, başka medeniyetlerine göre çok daha vizyonerdir, çok daha medenidir ve vicdanidir." değerlendirmesinde bulundu.Soylu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kadınlara seçme ve seçilme hakkını teslim etmesinin, Türk milletinin mazisine, köklerine uygun ve çağın ötesinde vizyoner bir adım olduğunu vurguladı.

"KADINLAR BÜTÜN CEPHELERİ TEK TEK ELE GEÇİRİYOR"

Soylu, kadına yönelik şiddeti önleme amacıyla geliştirilen acil ihbar programı KADES'i her kadının telefonlarına indirmesini hedeflediklerini aktardı.KADES'in şiddet gören bir başka kadın için de acil çağrıda bulunabilmesine olanak sağladığını bildiren Soylu, şöyle konuştu:"Kadınlarla ilgili her meselede samimi bir farkındalığımızın, gayretimizin olduğunu, attığımız adımları 'desinler' diye değil, inandığımız için yaptığımızı bilmenizi isterim. İçişleri Bakanlığı olarak bizler de her alanda bu anlayışı sürdürmeye çalışıyoruz. 32 kadın mülki idare amirini sayı olarak 101'e çıkardık. Şöyle bir hesap yaptım kendi kendime; her ilde bir kadın vali yardımcımız olsun, kaymakamlarımızdan da olsun. Mülki idare ve kaymakamlık bir okuldur, devlete yönetici yetiştiren, birçok sorunla ve problemle karşı karşıya kaldığında onu sahada deneyimleyen, tecrübe eden, soğukkanlı olmayı öğreten, meseleleri yönetmeyi öğreten bir anlayıştır. Jandarmada da benzer bir gelişme kaydettik. Yine 2016'da kadın jandarma sayımız, subay astsubay dahil 29 bin 273'tü, bugün 41 bin 637'dir. En son kahraman kadın jandarma komandolarımız Eren Operasyonlarında 4-5 metre karda bu ülkenin güvenliği ve huzuru için büyük bir mücadele ortaya koyuyorlar. Her birine ayrı ayrı hem tebriklerimi hem takdirlerimi hem de Cenabıallah'tan muhafaza dileklerimi iletmek istiyorum. Bunların içinde subay astsubay sayısı ise 709'du, 2,5 kat artışla 2 bin 229 kadın subayımız oldu. Toplam jandarma içindeki kadın oranı da yüzde 2,42'den 5,35'e çıkmıştır. Yine aynı şekilde Sahil Güvenlikte de sayı artmıştır. 2004'te yani Sayın Cumhurbaşkanı'mızın Türkiye'de başbakan olduğu tarihte yerel seçime girdiğimizde seçilen kadın muhtar sayısı 117'ydi, şu anda 1125. Kadınlar bütün cepheleri tek tek ele geçiriyor. Aynı anlayışla vatandaşımızın sesini daha çok duyabilmek, onlarla daha çok temas edebilmek, taleplerini dinleyebilmek ve milletin rehberliğinden istifade edebilmek için de vatandaşımızla sürekli temas halinde olan sizlere yani muhtarlarımıza, özelde de kadın muhtarlarımıza yönelik olan desteklerimizi artırmaya, çok iş birliği yapmaya gayret ediyoruz."

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2021.12.05 13:53 - Son Güncellenme: 2021.12.05 13:55 - HABER MERKEZİ
A