İç işleri Bakanı istifa etti!

İç işleri Bakanı istifa etti!

Portekiz İçişleri Bakanı adının rüşvet alma şüphesiyle sorgulandığı yolsuzluk soruşturmasına karışması nedeniyle istifa etti.

2014.11.17 17:42 - Son Güncellenme: 2014.11.17 17:44 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
İç işleri Bakanı istifa etti!

Adının oturma izni verilmesiyle ilgili yolsuzluk soruşturmasına karışması nedeniyle Portekiz İçişleri Bakanı Miguel Macedo istifa etti.

Macedo, istifasının ardından yaptığı açıklamada skandala bulaşmadığını ama devlet kurumlarına olan güvenirliği korumak için istifa ettiğini ifade etti.

"İstifam, kişisel ve siyasal görüşlere dayalı"

Bakan, "İstifam, sadece kişisel ve siyasal görüşlere dayalı bir karardır" dedi.

Olayın ardından açıklama yapan bir emniyet yetkilisi ülkenin göçmenlik servisi başkanının da aralarında bulunduğu 11 kişinin rüşvet alma, para aklama, nüfuz ticareti ve zimmetine para geçirme suçlamalarıyla gözaltına alındığını bildirdi. Portekiz Göçmenlik Servisi Başkanı Manuel Palos'un da rüşvet alma şüphesiyle sorgulandığı yolsuzluk soruşturması geçen hafta başlatılmıştı. 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2014.11.17 17:42 - Son Güncellenme: 2014.11.17 17:44 - HABER MERKEZİ
A