İbrahim Tatlıses: Beni sevenleri unutmadım

İbrahim Tatlıses: Beni sevenleri unutmadım

Star'da yayınlanmaya başlayan İbo Show, 9 yıllık hasrete son verdi. Birbirinden özel isimlerin konuk olduğu İbo Show'un ilk bölümü herkesi ekran başına kilitledi. Duyguların dile geldiği, sevincin ve hüznün bir arada yaşandığı ilk bölümde, herkesin merakla beklediği sorular cevap buldu.

2020.11.15 00:01 - Son Güncellenme: 2020.11.15 00:02 - Medya
A
İbrahim Tatlıses: Beni sevenleri unutmadım

Star TV'de yayınlanan İbo Show'un ilk bölümünün sürpriz konukları arasında yer alan; Sibel Can, Deniz Seki, Kutsi, Aydemir Akbaş ve Şafak Sezer unutulmaz bir gece yaşattı. Ünlü sanatçının kadim dostu Aydemir Akbaş, o talihsiz geceden bahsederken gözyaşlarını tutamadı. Otuz beş sene içerisinde sadece 1 kez İbrahim Tatlıses'in yanına gitmediğini söyleyen Akbaş; "Bir gece gitmedim. 35 senedir her gece gidiyorum sadece bir gece gitmedim ya. Levent'te Galatasaraylılar camiasındaydım. Mağlup olduk ve hüzünlüydüm. Köprüdeyken haber aldım. Gece bir buçukta telefon geldi. Şoförden dönmesini istedim. Bir gece gitmedim sadece... Halbuki 35 senedir ben buradayım. İbrahim arabayı kullanır ben yanında. Eğer şoför olursa o kullanır, İbrahim arkada ben gene önde..." diyerek gözyaşlarını tutamadı.

İbrahim Tatlıses'i de duygulandıran bu konuşma adeta 9 yıl önceyi yeniden yaşattı. Ardından söz alan Tatlıses; "Düşmanları güldürme Aydemir. Gülelim, gülelim. diyerek dostu Aydemir Akbaş'ı telkin etti.

"BENİ SEVENLERİ UNUTMADIM"

Duygularını dile getiren İbrahim Tatlıses, seyirciye içini döktü. Kendisini sevenleri unutmadığını söyleyen Tatlıses; "Ben beni sevenleri de unutmadım, bana dua edenleri de unutmadım, unutmam da mümkün değil cano. Çünkü onlar unutulmaz. Onlar bizi alkışladığı zaman biz para kazanırız. Onlar bize dua eder, biz hayatta yaşarız. Allah kullarını dua için yaratmış, kulu ne kadar dua ederse ben illaki birinin duasını kabul ederim der. Yoksa ben ayakta nasıl dururum? Bir de Allah emretmeden canımı kimse alamaz, biliyor musun cano?" dedi.

"ACABA YÜRÜYEBİLİYOR MU DİYE MERAK EDİYORLAR"

Kendisi ile ilgili merak edilen her şeyi açık yüreklilikle anlatan Tatlıses, "Efendim ben buradan bizi izleyenlere saygı ve selamlarımı iletmek istiyorum. Onlar beni merak ediyorlar acaba konuşabiliyor mu, acaba yürüyebiliyor mu, yemek yiyebiliyor mu? Çünkü felç geçirmiş bir insan. Çok ağır bir yük. Kimsenin kaldıramayacağı bir şey. Allah bana öyle bir sabır verdi ki ben ayaktayım. Yemek yiyebiliyorum, yatıyorum da kalkıyorum da. Suyu pipetle içiyordum. Onun için sabretmek en güzeli" dedi.

"EKSİK BİR ŞEY YOK"

Hayatına kaldığı yerden devam ettiğini söyleyen Tatlıses, Allah'tan tek isteğinin 'Sağlık' olduğunu söyledi. Tatlıses; "Bakın, kalkıyorum ayaktayım. Hepimiz ayaktayız, hepimiz burdayız. Yine ciğerimi yapıyorum, yine mangalımı yapıyorum, hiç eksik olan bir şey yok. Allah diyor ki 'Benden iste', ben ondan sağlığımı istiyorum. Hiç para pul istemiyorum, sağlığımı istiyorum. Allah bereket versin, sağlığımı versin."

"VARKEN DAĞITIYORUM,YOKKEN ŞÜKÜR EDİYORUM"

Talihsiz geceden sonra tam 9 yıldır kimseden destek almadan, kendi gelirleriyle hayatını sürdürdüğünü söyleyen Tatlıses; "Bak, 9 senedir ben ne ile geçiniyorum? Aldığım şeylerle geçiniyorum. Bir de eser haklarımızla geçiniyorum. Yoksa kimsenin bize bir kuruş yardım ettiği yok. Kimseden de bir yardım beklentimiz yok. Allah herkesin işini rast getirsin. Bektaşi'ye sormuşlar, 'Nasıl geçiniyorsun?; demiş ki 'Varken dağıtıyorum, yokken şükür ediyorum.'" Diyerek duygularını dile getirdi.

"PARA KUŞ GİBİDİR; SIKARSAN ÖLÜR, BIRAKIRSAN UÇAR"

Anılarını anlatan Tatlıses, merhum iş adamı Vehbi Koç ile olan bir anısından da bahsetti. Vehbi Koç ile olan bir karşılaşmasından bahseden Tatlıses; "Bir gün, Taksim'de bir otel var, orada berbere gidiyordum. Vehbi Koç beni gördü. Allah rahmet eylesin, 'Gel hele gel' dedi. Gittim ben de elini öptüm. 'İşler nasıl?' dedi. 'İyi efendim sağolun' dedim. Direkt nedense bana 'Parayı tutabiliyor musun?' dedi. Bak sağlığımı sormadı, 'Parayı tutabiliyor musun?' dedi. 'Evet efendim' dedim. 'Ne yapıyorsun?' dedi. 'Ne yapayım işte ev alıyorum, bilmem ne alıyorum dedim. Dedi ki; 'Bak sana bir şey söyleyeyim. Para kuş gibidir, sıkarsan ölür, bırakırsan uçar.' Mekanı cennet olsun. Hakikaten para kuş gibidir, sıkarsan ölür ama bırakırsan da uçar. Siz siz olun bırakmayın" dedi. 

"15 SENE DAHA ŞARKI SÖYLERİM"

Programda İbrahim Tatlıses ile Deniz Seki arasında şu diyalog gerçekleşti:
İbrahim Tatlıses: Abicim 9 senedir söyleme söyleme pas tuttuk.

Deniz Seki: Sen evde söylüyorsundur.

İbrahim Tatlıses: Hiç söylemedim, keşke söyleseydim.

Deniz Seki: Gerçekten mi?

İbrahim Tatlıses: Vallahi keşke söyleseydim. Bir futbolcuyu düşünün, futbolcunun ömrü 35 yaşına kadardır, bilemedin 40, ama bir sanatçının ömrü sesi. Frank Sinatra kaç yaşında söyledi? 75 yaşında konser verdi. Ben daha 68 yaşındayım. Allah kısmet ederse bir 15 sene daha söylerim. Ömür verirse tabii. Her şey ona bağlı. Benim elime ve ayağıma felç geldi, sesime gelmedi, şükürler olsun, hamdolsun.

Deniz Seki: Bir İbrahim Tatlıses yüz yılda bir bile gelmez bu dünyaya. Gelmedi de gelemeyecek de. Lütfen taklitlerinden sakınınız. İbrahim Tatlıses derken destur çekiniz.

ŞAFAK SEZER İLE KOLPAÇİNO SOHBETİ

İbrahim Tatlıses ile Şafak Sezer arasında şu diyalog gerçekleşti:

İbrahim Tatlıses: Alpaçino diye bir aktör var. Biz ne yaptık? Kalktık onun çakmasını yaptık. Bu Kolpaçino'yu bize anlat. Alpaçino vardı, Kolpaçino nereden çıktı?

Şafak Sezer: Bizde kolpa diye bir laf var ya abi, onun yanına çino koyduk öyle oldu. Her yerde var ki kolpacı abi bitmiyor. Biz de yapıyoruz yeri geldiği zaman...

İbrahim Tatlıses: Biliyorsun, bu Kolpaçino'yu bana getirmiştin en başta. Ben oynayacaktım, Ali Sürmeli'yi. Sevmediğim için oynamadım ama iyi ki de oynamamışım, çünkü ben beceremezdim. Ali Sürmeli çok güzel oynamış Allah var.

"SİBEL CAN'A OLAN SEVGİMİ HERKES BİLİR"

İbrahim Tatlıses; "Efendim biliyorsunuz benim Sibel Hanım'a karşı olan sevgimi, saygımı. Bunu herkes bilir, siz de bilirsiniz. Biz ikimiz bir araya geldiğimiz zaman reyting rekorları kırardık, yine kıracağız. Çünkü hanımefendi çok işveli, çok cilveli, çok da güzel sese sahip, adam gibi adam."

İbrahim Tatlıses, Miami'ye Sibel Can'ın yanına gittiğini anlatırken araya giren sanatçı "Bir koyunla geldi efendim, bunu hemen söyleyelim. Miami'deki evime resmen bir koyun kestirmiş öyle geldi" dedi. Tatlıses o günü "Miami'nin göbeğinde başladık kebap yapmaya. Deniz karşımızda, gökyüzünde mehtap, yanımda Sibel Can. Sen misin evladım Amerika'da ameliyat olan? Ameliyat bana vız geldi, tırıs gitti" dedi.

"SİZLERİ ÇOK SEVİYORUM"

İbrahim Tatlıses gecenin sonunda "Efendim bizleri izleyen herkese şükranlarımızı iletiyoruz. Kusurlarımız olduysa affola, ki olmuştur. Ben okumaya çalıştım. Ben 45 sene sizlere şarkı söyledim. Bu gece de okudum detone, ketone ne olursa bilmiyorum işte, elimden geldiği kadar okudum, okumaya çalıştım. İnşallah hatam olmamıştır, olduysa da affola, beni hoşgörün. Sizleri çok seviyorum, gösterdiğiniz ilgiye çok teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun, tekrar buluşmak üzere inşallah. Saygılar sevgiler" dedi.

Diğer Medya Haberleri için tıklayın


2020.11.15 00:01 - Son Güncellenme: 2020.11.15 00:02 - Yasin Yüksel
A