IAAF'dan Gay ve Powell açıklaması

IAAF'dan Gay ve Powell açıklaması

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) sözcüsü Nick Davies, erkek sprinterler Tyson Gay ve Asafa Powell ile kadınlar 100 metre uzmanı Sherone Simpson'da doping tespit edilmesi üzerine, "Ortaya çıkan her dosya dopinge karşı mücadelenin zayıfladığı değil, ilerlediği anlamına geliyor" dedi.

2013.07.15 15:14 - Son Güncellenme: 2013.07.15 15:14 - Spor - HABER MERKEZİ
A
IAAF'dan Gay ve Powell açıklaması

 

Davies, erkekler 100 metrede dünyanın en iyi ikinci derecesine sahip ABD'li Tyson Gay ve eski 100 metre dünya rekortmeni Jamaikalı Asafa Powell ile 2008 Pekin Olimpiyatları'nda kadınlar 100 metrede gümüş madalya kazanan Sherone Simpson'ın numunelerinde doping maddesine rastlanmasının ardından açıklama yaptı.

IAAF'nin dopinge karşı verdiği savaşın asla değişmeyeceğini çünkü temiz spora inanan atletlere karşı etik yükümlülükleri olduğunu belirten Davies, "Bu bağlamda anti-doping kurallarımızı ihlal eden atletleri belirlemek ve onları spordan temizlemekle sorumluyuz. Ortaya çıkan her dosya, dopinge karşı mücadelenin zayıfladığı değil, ilerlediği anlamına geliyor" ifadelerini kullandı.

Erkekler 110 metre engellide olimpiyat ikinciliği ve dünya şampiyonluğu bulunan eski atlet Colin Jackson, BBC'ye yaptığı açıklamada, Asafa Powell ve Tyson Gay'in büyük sporcular olduğunu ve yokluklarının büyük boşluk yaratacağını ifade ederek, "Olumsuz insanları elekten geçirmek zorundayız. Bu insanları ortaya çıkarmak, sporu olumsuz etkiyebilir ancak sporun geleceği ve yeni nesil için bu çok önemli" dedi.

Erkekler 200 metrede 2000 Sidney Olimpiyatları'nın gümüş madalyalı ismi emekli atlet Darren Campbell ise A ve B numuneleri pozitif çıkan sporcuların bir daha yarışmalara katılmaması gerektiğini savunarak, "İnanılacak bir şey kaldı mı İnsanlar spora şüpheyle yaklaşıyor ve izlediklerinin doğal olup olmadığını sorguluyor. Yanlış yapanlar yüzünden diğer sporcular da masumiyetlerini yitirdi. Ömür boyu men cezası ne zaman verilecek Yeter artık. Bu çok saçma" değerlendirmesinde bulundu.

2004 Atina Olimpiyatları'nda Büyük Britanya takımıyla erkekler 4x100 metrede altın madalya kazanan Jason Gardener da Campbell'ı destekledi. 37 yaşındaki eski sprinter, hayal kırıklığına uğradığını ama şaşırmadığını bildirerek, "Federasyonlar, caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini düşünen kişileri ne zaman dinleyecek Güçlü bir mesaj verilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2013.07.15 15:14 - Son Güncellenme: 2013.07.15 15:14 - HABER MERKEZİ
A