Hüsnü Şenlendirici Ayvalık'ı salladı

Hüsnü Şenlendirici Ayvalık'ı salladı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, ünlü klarnet sanatçısı Hüsnü Şenlendirici'nin verdiği konsere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

2012.09.05 11:27 - Son Güncellenme: 2012.09.05 11:27 - Magazin - HABER MERKEZİ
A
Hüsnü Şenlendirici Ayvalık'ı salladı

Ayvalık Belediyesi tarafından bu yıl 9.'su düzenlenen Kültür ve Sanat Günleri etkinliklerinde konser veren Hüsnü Şenlendirici yaklaşık 10 bin kişiye unutamayacakları bir gece yaşattı. Ayvalık'ta ünlü kanun sanatçısı Aytaç Doğan'la birlikte sahne alan Şenlendirici, müzikseverlere keyifli dakikalar yaşattı. Şenlendirici, Güneydoğu'dan gelen şehit haberleri sebebiyle konser repertuvarındaki oyun havası ve hareketli müziklere fazla ağırlık vermedi.
Klarnetiyle izleyenleri büyüleyen Şenlendirici, Ayvalık'ta gördüğü inanılmaz ilgi karşısında memnun olduğunu söyledi. Türk milletinin terör nedeniyle zor bir dönemeçten geçtiğini vurgulayan Şenlendirici, terörün vatan evlatlarını şehit etmesinin ardından birçok sanatçının konserlerini iptal etmesinin örgütün ekmeğine yağ sürdüğünü kaydetti. Terör örgütüne verilecek en güzel cevabın, konserleri iptal edilmemesiyle verileceğine inandığını belirten Şenlendirici, "Ne kadar uğraşsalar da ülkemizin bütünlüğüne zarar veremeyecekler. Ayvalık Belediye Başkanı Sayın Hasan Bülent Türközen'i terör nedeniyle Kültür ve Sanat Günlerini iptal etmemesi nedeniyle kutluyorum. Çünkü eğer bu festival programı iptal edilseydi terör örgütü amacına ulaşmış olacaktı. Önemli olan şehidimizin acısını yüreklerimizde derinden hissederken konserlere giderek terör örgütünü önemsememek ve onlara bu şekilde en güzel mesajı vermektir" ifadelerini kullandı.
Konserinin bir bölümünde klarnetiyle giriş taksimlerini yaptığı Türk sanat müziğinden eserleri kendi sesiyle Ayvalıklı izleyicilerle paylaşan Şenlendirici'nin şarkı söylemekteki yeteneği de ayakta alkışlandı. Yaklaşık 2 saat süresince sahnede kalan ünlü müzisyen, konser sonunda Ayvalık Belediyesi'ne ait Açık Hava Tiyatrosu'nu dolduran yaklaşık 10 bin kişi tarafından ayakta alkışlandı.

Diğer Magazin Haberleri için tıklayın


2012.09.05 11:27 - Son Güncellenme: 2012.09.05 11:27 - HABER MERKEZİ
A