Hüsnü Mübarek, ikinci kez hakim karşısında

Hüsnü Mübarek, ikinci kez hakim karşısında

Yolsuzluk ve devrim gösterilerine katılanlara ateş etme emri verdiği iddiasıyla yargılanan Mısır eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek bir kez daha hakim karşısında. İlk duruşmada olduğu gibi bugün de mahkemeye sedyede gelen Mübarek'e oğlu Alaa moral öpücüğü verdi.

2011.08.15 12:07 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Hüsnü Mübarek, ikinci kez hakim karşısında

Mısır'da Şubat ayındaki devrim sonucunda iktidarı terk etmek zorunda kalan 83 yaşındaki Hüsnü Mübarek, başkent Kahire'deki mahkeme binasına getirildi.

İlk kez 3 Ağustos'ta hakim karşısına çıkan Mübarek, sağlık sorunları nedeniyle bu duruşmayı da sedyeden takip edecek.

Kahire'nin 60 kilometre dışındaki bir askeri hastaneden önce helikopter ardından da ambulansla mahkemeye getirilen Mübarek, ilk duruşmada hakkındaki suçlamaları reddetmişti.

Polis Akademisi içinde kurulan mahkemede, Alaa ve Cemal Mübarek de babalarıyla birlikte yargılanıyor.

Duruşmada müdahil avukatlar, Mübarek'in yargılandığı davada göstericilerin öldürülmesi emrinin verilmesiyle İsrail'e gaz ve petrol satışıyla ilgili davanın ayrılmasını talep etti. Mübarek'in avukatları da mahkemeyle ilgili birçok dava bulunmasından dolayı tüm dosyaların incelenebilmesi amacıyla mahkemenin ertelenmesini istedi.

Öte yandan her iki tarafın avukatlarının yargılamanın sürekli olması talebini reddeden Mahkeme Başkanı Ahmet Fehmi Rifat, müdahillerin talepte bulunduğu dosyaların fazla olması nedeniyle duruşmaların her gün yapılamayacağını söyledi.

MAHKEME DIŞINDA ÇATIŞMA

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, mahkeme binası önünde, Mübarek yanlıları ile karşıtları arasında çıkan çatışmalarda 10'dan fazla kişi yaralandı.

Bu arada mahkeme önüne gelen ve halk ayaklanmasında yakınlarını kaybeden aileler AA muhabirine yaptıkları açıklamada, "kısas istediklerini" söyledi.

Mübarek, oğulları ve eski İçişleri Bakanı Habib el Adli'nin adil yargılanmasını ve idamla cezalandırılmasını isteyen aileler, Mübarek'in duruşması bitene kadar kararlılıkla mahkemeye gelmeye devam edeceklerini belirtti.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2011.08.15 12:07 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A