Hüseyin Çelik: CHP'nin yaptığı zırvalıktır

Hüseyin Çelik: CHP'nin yaptığı zırvalıktır

AK Parti'yi "Cumhuriyet düşmanı" olarak gösteren muhalefete Hüseyin Çelik'ten sert yanıt geldi.

2011.11.02 17:39 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Hüseyin Çelik: CHP'nin yaptığı zırvalıktır

CNN Türk ekranlarına konuk olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, CHP'nin cumhuriyet bayramı ile ilgili eleştirilerinin zırvalık olduğunu söyledi.

"HER SİYASİ PARTİYE BU İTHAMI YÖNETTİLER"
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda bazı etkinliklerin Van depremi nedeniyle iptal edilmesi nedeniyle CHP tarafından "Cumhuriyet düşmanı" olarak gösterilen Ak Parti kanadından yanıt geldi. "Cumhuriyetimiz elde ettiğimiz en büyük kazanımlardan birisidir. Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırmak AK Parti'nin varlık sebebidir" diyen Çelik şunları söyledi: "Bizim Cumhuriyet ile de cumhuriyetin değerleriyle de, ilkeleriyle de bir derdimiz yok. Ama bazıları kendini cumhuriyetin sahibi diğerlerini de mülteci, sığınmacı gibi görme huyu var ki, CHP oldum olası bunu yapmıştır. CHP Demokrat Parti'yi de cumhuriyet düşmanı, cumhuriyete karşı olmakla suçlamıştır. ANAP'a da bunu yapmıştır, AK Parti'ye de bunun yapmıştır. Türkiye'de milletin iradesiyle iktidara gelen herkese, yani cumhurun çoğunluğuna dayanarak iktidara gelen her siyasi partiye bu ithamları yöneltmiştir."

"TEK KELİMEYLE ZIRVALIK"
"Bizim böyle bir derdimiz yok, bayramlar bizim bayramımızdır" ifadesini kullanan AK Parti'li Çelik, "Cumhuriyet Bayramı CHP'nin, MHP'nin bayramıdır da AK Parti'nin bayramı değil midir? Buradan hareket ederek bizi cumhuriyet düşmanı, cumhuriyete karşı tahammülsüz olmakla suçlamak tek kelimeyle zırvalıktır. Bunu ciddiye almak mümkün değil" şeklinde konuştu.

CHP'nin bunlar üzerinden siyaset yaptıkça battığını savunan Çelik, "Geçmişte bunu yüzlerce kere denediler sonuç alamadılar, yine alamazlar" dedi.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2011.11.02 17:39 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A