Hür-Sen Konfederasyonu'ndan 1 Mayıs kutlaması!

Hür-Sen Konfederasyonu'ndan 1 Mayıs kutlaması!

Bursa'nın Osmangazi İlçesinde bulunan Şehreküstü 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda Hürriyetçi Sendikalar Konfederasyonu'nun (Hür-Sen) düzenlediği 1 Mayıs kutlaması için sendika işçileri ve vatandaş katılım gösterdi. 

2024.05.01 12:07 - Son Güncellenme: 2024.05.01 13:08 - Bursa Bölge - MERVE DENİZ EKİCİ
A
Hür-Sen Konfederasyonu'ndan 1 Mayıs kutlaması!
01:12 Hür-Sen Konfederasyonu'ndan 1 Mayıs kutlaması!

İLGİLİ VİDEO

Hür-Sen Konfederasyonu'ndan 1 Mayıs kutlaması!

MERVE DENİZ EKİCİ / BURSADA BUGÜN

Her sene 1 Mayıs İşçi Bayramı sebebiyle toplanan sendikalar, işçiler ve vatandaşlar, bu günü kutlamak için meydanlarda toplandı.

Hür-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Levent Kuruoğlu, Hürriyetçi Eğitim Sendikası, Hürriyet Sağlık Sendikası, Hürriyetçi Yerel Sendika, Hürriyetçi Tarım Orman Sendikası, Hürriyetçi Büro Sendikası, Hürriyetçi Ulaşım Sendikası ve vatandaşlar katıldı. 


Hür-Sen Konfederasyon Genel Başkanı Levent Kuruoğlu

Sendika üyeleri, pankartlar, şarkılar ve sloganlar eşliğinde 1 Mayıs'ı kutluyor.

"KRİZİN SEBEBİ MİLLET DEĞİLDİR"

Hür-Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu, "Emeğiyle hayatını kazanan, milletçe elde ettiğimiz toplam milli gelire katkı sağladığımız çalışanlarla bu günü gururla kutlayamıyoruz. İşçinin yoksulluğa mahkum edildiği bir günde yine meydanlardayız. Memurlar kiralarını ödeyemez duruma, öğrenciler ihtiyaçlarını karşılayamaz hale geldi. Cumhurbaşkanı en büyük 10 ekonomiden biri olduğumuzu açıkladı. Büyük bir ekonomiye sahipsek, biz niye küçük maaşlar alıyoruz? Krizin sebebi millet değil, siyasi iktidarlardır. Bedelini niye bize ödetiyorsunuz? Bu döneme 'Sefalet Dönemi' demek istiyoruz. Artık, tüm çalışanlar olarak sefalet dönemi yaşıyoruz. Devlet kaynaklarıyla haksız zenginleşenlerin sözlerine karnımız tok. Memleketin her köşesinde atama bekleyen öğretmenler eylem yapıyor. Devlet, ücretli öğretmenleri dolduruyor. Devlet mülakat derdinde. Görevini yapmaya çalışan polislerimiz, emekleri karşılığında aldığı maaş utanç verici. Mühendisler kamuda yoksulluk sınırının altında maaş alıyorlar. Öğretmenlere yenisi eklenen şiddetler devam ediyor. Memurlara verilen yardım 67 TL. Biz neyin kutlamasını yapalım? Bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete. Kötü ekonomi yönetiminin beceriksiz idarecilerin yaptıkları, TÜİK'in enflasyon verileriyle üstünü kapatamazsınız. Milyonlarca memurun ailelerinin çocuklarının rızkını çalmaktır. Bu düpedüz hırsızlıktır. Devletin halka uzanan tek eli olan memurun, kirasını dahi ödeyemeyecek maaşa mahkum edenler utanmalıdır" şeklinde konuştu. 

"PARA YETMİYORSA ALTLARINDAKİ MAKAM ARAÇLARINI SATSINLAR"

Kuruoğlu, "Kamu çalışanlarının işçinin, memurun geçim sıkıntısını çözmelidir. Kendi aralarındaki kavga bizi ilgilendirmiyor. Bizi ilgilendiren okula beslenme götüremeyen, kola, su içemeyen çocuğun durumudur. Emekleriyle üreten, ürettikleriyle geçinen, karşılarındaki zorluğa göğüs geren, ekonomik şartlarının iyileştirilmesi en önemli talebimizdir. Bu milletin polisi, askeri, sağlık çalışanı nasıl gelişecek? Emekliye hakettiği maaş verilmeli, asgari ücretler artırılmalıdır. Para yetmiyorsa altlarındaki makam araçlarını satıp sarayların masraflarını azaltsınlar. Zaten memleket böyle yapılırsa düze çıkar. Paranın olmaması sorun değil, sorun köşeyi dönenlerle, çıkar sağlayanlarla. Vergiyi daha maaş almadan ödüyoruz" açıklamalarında bulundu.

Cinsel içerikli film yıldızı, korona ilacını bulan bilim insanı ile birlikte olacak

İLGİLİ GALERİ

Cinsel içerikli film yıldızı, korona ilacını bulan bilim insanı ile birlikte olacak

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.05.01 12:07 - Son Güncellenme: 2024.05.01 13:08 - MERVE DENİZ EKİCİ
A