Hülya Koçyiğit'ten olay sözler! 'Veliahtım yok!'

Hülya Koçyiğit'ten olay sözler! 'Veliahtım yok!'

Usta oyuncu Hülya Koçyiğit, verdiği bir röportajda samimi açıklamalarda bulundu. 73 yaşındaki oyuncu, "Veliahtınız kim olabilir?" sorusuna dikkat çeken bir yanıt verdi.

2021.10.25 16:41 - Son Güncellenme: 2021.10.25 16:41 - Magazin - HABER MERKEZİ
A
Hülya Koçyiğit'ten olay sözler! 'Veliahtım yok!'

Usta oyuncu Hülya Koçyiğit, Akşam'dan Yasemin İlan'ın sorularını cevapladı. 60 ihtilalini anlatan bir film projesi olduğunu ama acele etmediğini söyleyen Hülya Koçyiğit, 'Hayatınızın film olmasını ister misiniz?' sorusuna karşılık, 'Hayır kesinlikle istemem, çünkü benim hayatım o kadar renkli değil. Anneannemin dramatik bir yaşamı vardı zaten o da dizilere konu oldu' dedi. İşte Hülya Koçyiğit'in röportajından öne çıkan başlıklar...

ERKEN YAŞTA EVLENİLMESİNİ TAVSİYE ETMİYORUM

Şöhretin zirvesindeyken 20 yaşında Selim Soydan ile evlendiniz, kızınız ve torunlarınız da aynı şekilde yuvalarını kurdular. Erken yaşta evlenmek avantaj mı? Çiftlerin arasındaki bağı daha güçlü kılıyor olabilir mi?

Bu konuda şanslıyım benim güzel bir tecrübem oldu. 20 yaşında evlendim, 53 yıldır Selim Soydan ile çok güzel bir hayat yaşadım, yaşıyorum ama açıkçası ben gençlerimize erken evlenmelerini tavsiye etmiyorum. Ben istiyorum ki; kız çocuklarımız okusunlar. İyi eğitim almış genç kadınlar çalışsınlar, kendi ayakları üzerinde dursunlar, kendi paralarını kazansınlar, seçme şansları olsun, iradeleriyle yaşamlarına şekil versinler. Genç yaşta evlenildiğinde bu mümkün değil. Bir de genç yaşta evlilikler bir hevesle, heyecanla yapılıyor bu da kişiyi hataya sürükleyebiliyor.

Kendi hayatınızı filmleştirmek ister misiniz?

Hayır, kendi hayatımın film olmasını istemem. Çünkü benim hayatım o kadar renkli değil. Anneannemin hayatı çok dramatikti. Benimle ilgili bir kitap yazılmıştı orada anlatmıştım onun yaşamını ve o bir diziye senaryo oldu. Anneannem Giresun'un bir köyünde dünyaya geliyor, bir buçuk yaşındayken babası Çanakkale harbinde şehit oluyor. Annesi onu ve ablasını evde bir başına terk edip başka birine kaçıyor. Ablası evde açlıktan ölüyor, anneannemi de başında beklerken buluyorlar, henüz bir buçuk yaşında. Onu memur bir aileye evlatlık veriyorlar o aile de İstanbul'a geliyor ama ninemi 15 yaşında evlendiriliyorlar. Evlendim zannediyor ama aslında kuma olarak alınmış, çok geçmeden bir bebek dünyaya getiriyor. Sonrasında kapının önüne konuluyor, bir kez daha terk ediliyor. Bebeği ondan alıp onu dışarı atıyorlar anneannem sinir hastası oluyor, intihar ediyor, kurtuluyor ama sonrasında çok daha asabi bir insan oluyor. İş hayatına giriyor ve sonra dedemle tanışıp evleniyor annem Melek dünyaya geliyor. Yani uzun lafın kısası anneannemin hayatı gerçekten filmlere konu olacak türdendi. Öte yandan hepimizin hayatı bir filmdir ama biz özellikle Yeşilçam oyuncuları film gibi hayatlar yaşadık hepimiz, mesleğimizde daha iyisini yapabilmek için hep mücadele ettik.

"VELİAHTIM YOK ÇÜNKÜ KİMSE KİMSENİN YERİNİ ALAMAZ"

Veliahtınız kim olabilir?

Buna sadece gülerim. Bence herkes tektir, kimse kimsenin yerini alamaz. Hep gidenlerin ardından 'ah vah' diyoruz, çünkü hiçbir gidenin yeri doldurulamadı. Halk; 'benziyor, onun gibi, onun yerine' diye düşünebilir ama ben böyle bir şey söyleyemem.

Diğer Magazin Haberleri için tıklayın


2021.10.25 16:41 - Son Güncellenme: 2021.10.25 16:41 - HABER MERKEZİ
A