Hükümete "Öcalan" taarruzu

Hükümete "Öcalan" taarruzu

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, "Siz bütün ülkeyi yıkmaya çalışan, 40 bin insanın katline sebep olan kişileri serbest bırakacaksınız, 'siyaset yolu açtım' diyeceksiniz. Bu demokrasiye değil, insanlığa, hukuka, her şeye aykırıdır" dedi.

2013.12.06 14:29 - Son Güncellenme: 2013.12.06 14:30 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Hükümete "Öcalan" taarruzu


 

TBMM'de cuma namazı çıkışında gazetecilerin terör suçlularının siyaset yapabileceği iddialarıyla ilgili sorularını yanıtlayan MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, Başbakan'ın Diyarbakır'da yaptığı konuşmayı eleştirerek, yüz kızartıcı suçlardan, terörden, ülkeyi yıkmaya çalışan insanlardan TBMM'nin doldurulması durumunda, Türkiye'nin üst kurumunun bir takım insanlarla doldurulması göz önüne alındığında TBMM'nin de etkinliğinin sıfıra indirileceği anlamına geldiğini söyledi. Böyle bir şeyin kabul edilebilir olmadığını, bunun demokrasiyle bir alakası olmadığını ifade eden Halaçoğlu, "Aslında demokrasi ülkede suç işlemiş insanların ceza hukukuna göre suçlandırılmaları temeline dayanır. Başkalarının hak ve hürriyetlerini kısıtlayan bir takım unsurların ortadan kaldırılması anlamına gelir. Siz demokrasi paketi adı altında aslında tam aksine demokrasiyi ayaklar altına alıyorsunuz ve yok ediyorsunuz demektir. Siz bütün ülkeyi yıkmaya çalışan, 40 bin insanın katline sebep olan kişileri serbest bırakacaksınız, 'siyaset yolu açtım' diyeceksiniz. Bu demokrasiye değil, insanlığa, hukuka, her şeye aykırıdır" diye konuştu.

"TÜRKİYE'DE KÜRDİSTAN TABİRİNİN KULLANILMASI SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"

Bir gazetecinin "Bütçeye BDP'nin muhalefet şerhi ile birlikte 'Türkiye Kürdistanı' ve 'Sayın Öcalan' ifadeleri girdi, nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki sorusunu cevaplayan Halaçoğlu, "Biz bu dokümanı geri iade ederiz. Böyle bir tabir Türkiye'de yoktur. Bu anayasaya aykırıdır, suçtur. Bunun hakkında suç duyurusunda bulunuruz" şeklinde konuştu. Başbakan'ın Diyarbakır'da buna benzer ifade kullandığının sorulması üzerine Halaçoğlu şunları söyledi:

"Başbakan 'Atatürk'te bunu kullanmıştı' diyor. Osmanlı döneminde Kürdistan diye belirlenen bölüm, Meclis ikinci gün konuşmasıdır Atatürk'ün, bütün geçmiş dönemdeki olayları özetleyen bir nutku vardır. Bu nutukta Süleymaniye, Erbil bölgesinde Kürdistan tabiri kullanılır, tarihin her döneminde orada Kürdistan vardır ama Türkiye'de yoktur. Başbakan konuşmasını sonradan çevirdi, sanki Atatürk Anadolu için kullandı gibi ifade etmiştir Başbakan, ama daha sonra bunun oraya ait olmadığını açıklamak zorunda kalmıştır. Türkiye'de Kürdistan tabirinin kullanılması söz konusu değildir. Ne Kürdistan milletvekili vardır ne başka bir şey vardır. Oradaki çarpıtmalar, aldatmacalar Türkiye için kullanılamaz, bunu oldu bittiye getirmeye kimsenin hakkı yoktur."

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2013.12.06 14:29 - Son Güncellenme: 2013.12.06 14:30 - HABER MERKEZİ
A