Hücumda affetmiyor, savunmada alarm veriyor
Oynadığı futbol izleyenlere seyir zevki yaşatan Beşiktaş savunmadaki sorununa çare bulamıyor.
2012.11.29 10:23 - Son Güncellenme: 2012.11.29 10:27 - Spor - HABER MERKEZİ
Son haftalarda oynadığı futbol herkes tarafından beğeni kazanan ve attığı 30 golle Spor Toto Süper Lig'in en golcü takımı ünvanını elinde bulunduran Beşiktaş aynı başarıyı savunmada gösteremiyor.
Rakip ağlara 37 gol
Spor Toto Süper Lig'de 22 puanla 4. sırada bulunan ve Ziraat Türkiye Kupası'nda Ankaragücü'nü mağlup ederek 5. tura yükselen Beşiktaş bu sezon oynadığı 16 resmi maçta 37 kez rakip fileleri sarsarak önemli bir başarı göstermesine rağmen 20'si ligde, 4'ü de Ziraat Türkiye Kupası'nda olmak üzere kalesinde toplam 24 gol gördü.
Tecrübeli isimlere rağmen
Savunma hattında, İbrahim Toraman, Escude, Sivok, Hilbert ve Uğur Boral gibi tecrübeli isimleri, kalesinde de Allan McGregor ve Cenk Gönen gibi başarılı kalecileri bulunduran Beşiktaş göze hoş gelen futboluna rağmen kalesini bir türlü gole kapatamıyor.
4 haftada 9 gol
Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Mersin İdman Yurdu'nu 3-0 mağlup eden Siyah-Beyazlılar bu maçtan sonra çıktığı 4 resmi müsabakada kalesinde toplam 9 gol görerek kendi adına son yılların en kötü savunma performansına imza attı.
En fazla gol yiyen 6. takım
Ayrıca Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden 18 takım içerisinde yediği 20 golle de en fazla gol yiyen 6. takım konumunda bulunuyor.