Hollande ve Letta'dan büyüme mesajı

Hollande ve Letta'dan büyüme mesajı

İtalya'nın çiçeği burnunda başbakanı Enrico Letta, AB turuna Fransa'yla devam ediyor. Letta, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ile AB'ye büyüme ve acil istihdam mesajı verdi.

2013.05.02 08:46 - Son Güncellenme: 2013.05.02 08:47 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Hollande ve Letta'dan büyüme mesajı

 


 

Ekonomik krizdeki İtalya'nın yeni Başbakanı Enrico Letta, ilk iş çıktığı AB turunda Almanya'nın ardından Fransa'da temaslarda bulundu. Avrupa Birliği'nin iki büyük ekonomik gücünü ziyaret eden Letta, ortak mesaj verdi. Letta, Avrupa Birliği'nin büyümeyi destekleyen girişimleri teşvik etmesi gerektiğini Paris'te de yineledi.

'NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ'

Haziran ayında yapılacak Avrupa Konseyi toplantısı boyunca bazı şeylerin gerçekleştirilmesi gerektiğini vurgulayan Letta, "Avrupa, vakit kaybetmeden büyüme konusunda bazı seçimleri yapmak durumunda ve bu konuda aynı kararlılıkla hareket etmek zorunda" dedi. Avrupa'da ekonomi, mali ve siyasi birliğin oluşturulmasını destekleyeceklerinin altını çizen Letta, krizden çıkış için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi.

'ÖZELLİKLE GENÇLER İÇİN...'

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande da Letta'ya destek vererek, şöyle konuştu: "Bugün de bizim aynı çabayı gösterme sorumluluğumuz var. Fakat bu sefer büyüme için, ekonomik aktiviteler için, istihdam ve özellikle gençler için."

EURONEWS

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.05.02 08:46 - Son Güncellenme: 2013.05.02 08:47 - HABER MERKEZİ
A