Hollanda'ya mektup yazdı

Hollanda'ya mektup yazdı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hollanda Başbakanı Mark Rutte'ye mektup yazarak, "Türk hükümetine yönelik eleştiriler ile Türkiye'nin AB üyelik sürecinin farklı hususlar olarak ele alınmasının gerekli olduğunu düşünüyorum" dedi.

2013.06.21 16:26 - Son Güncellenme: 2013.06.21 16:26 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Hollanda'ya mektup yazdı

 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Hollanda Başbakanı Mark Rutte'ye mektup gönderdi. Türkiye'nin genç neslinin Gezi Parkı'nda Türk demokrasisinin geleceğini, temel hak ve özgürlükleri ve insan onuru için umut ve ilham verici yeni bir dönem başlattığını belirten Kılıçdaroğlu, gönderdiği mektupta şunları kaydetti:

"CHP olarak gençliğin ve onların yanında yer alanların daha güzel bir Türkiye için olan talep ve vizyonlarını paylaşıyor ve destekliyoruz. Biliyoruz ki bunlar, AB'nin de temsil ettiği ve savunduğu değer ve ilkelerdir. Ülkemizdeki gelişmelere ilişkin hükümetinizin tepkisini anlıyorum. Aynı endişeleri ben de taşıyor ve ortamın sakinleşmesi için her türlü çabayı gösteriyorum. Aynı zamanda Türk hükümetini, bir hukuk devleti olarak demokratik normlarla uyumlu davranmaya davet ediyorum. Ancak Türk hükümetine yönelik yapılan eleştiriler ile Türkiye'nin AB üyelik sürecinin farklı hususlar olarak ele alınmasının gerekli olduğunu düşünüyorum. AB'nin Türkiye'ye böyle bir zamandaki mesajı, üyelik müzakerelerinin daha da yavaşlatılması doğrultusunda olmamalıdır. Çünkü bu sadece Türkiye'deki demokrasi ve AB karşıtları ile Avrupa'daki Türkiye karşıtı çevrelerin işine yarayacaktır. Oysa AB, Gezi Parkı eylemcilerine sahip çıkmalı, Türk demokrasisinin güçlenmesine ve farklı hayat tarzlarına saygı gösterilmesine destek olmalıdır. İşte bundan dolayı Sayın Başbakan, katılım müzakerelerinde AB'nin yeni fasıllar açmasına yönelik katkınızı bekliyorum. Hollanda her zaman Batı uygarlığının yüksek değerleri için sürekli bir umut ışığı teşkil etmiştir. Zaman, Türkiye'de demokrasinin yükselişi için gösterilen çabalara destek verme zamanıdır."

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.06.21 16:26 - Son Güncellenme: 2013.06.21 16:26 - HABER MERKEZİ
A