Hollanda maçına tahammülsüz hakem!

Hollanda maçına tahammülsüz hakem!

Türkiye ile Hollanda arasında oynanacak tarihi maçı yönetecek olan Portekizli Benquarença, itirazlara karşı tahammülsüz olmasıyla biliniyor

2013.10.14 12:20 - Son Güncellenme: 2013.10.14 12:20 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Hollanda maçına tahammülsüz hakem!

Türkiye ile Hollanda arasında salı günü oynanacak kritik 2014  Dünya Kupası eleme maçına Portekizli hakem Olegario Benquarença atandı.

Portekizli hakem, Türk milli takımının 1, Türk takımlarının ise 1 maçını  yönetti.

2009'da Türkiye ile Bosna Hersek arasında, deplasmanda oynanan maçta düdük  Benquarença'daydı. Rakip Bosna'nın sert ve yaralayıcı müdahalelerine izin veren,  çoğu zaman düdük çalmayan ve Emre ile Arda'nın ilk hareketlerinde sarı kartını  çıkaran Benquarença, Fatih Terim'in bu pozisyonlara ve yediğimiz goldeki hakem  hatasına istinaden itirazından ötürü 25'inci dakikada saha dışına gönderdi.
Benquarença maç boyu oldukça kötü bir performans sergiledi ve bu maçtan sonra  bir daha herhangi bir Türk takımının maçına atanmadı.

Benquarença, bu maçtan önce ise 5 Aralık 2006'da Galatasaray ile Liverpool  arasında prestij maçı niteliğinde olan UEFA Şampiyonlar Ligi grup karşılaşmasını  yönetti. Bu maç oldukça sakin geçtiği için hakem de gündeme gelmedi.

TAHAMMÜLSÜZ

Karşılaşmalarda kendisine saygı bekleyen ve herhangi bir itiraza dahi tahammülü  olmayan Benquarença, ülkesinde politikaya olan ilgisi ve sosyalist yaklaşımıyla  biliniyor. Portekiz'in en iyi hakemlerinden biri olarak gösterilen Benquarenca,  son yıllarda gözden düştü. 2012'de sakatlık yaşayan ve maç kondisyonu yetersiz  olan Benquarença, geçen sezon önem düzeyi düşük maçlarda görev aldı.

BU MAÇ ONUN İÇİN FIRSAT

Bu sezon Viktoria Plzen ile Maribor arasında oynanan Şampiyonlar Ligi eleme ve  Marsilya ile Arsenal arasında oynan Şampiyonlar Ligi grup maçında görev aldı.  Benquarença, bu iki maçın dışında Avusturya ile İrlanda arasında oynanan Dünya
Kupası Eleme maçında düdük çaldı.

2010 Dünya Kupası'ndan sonra görev aldığı karşılaşmalarda iyi iş çıkaramayan ve  kötü puanlar alan Benquarença'nın tekrar üst düzey maçlar için ilk fırsatının bu  maç olduğu düşünülüyor.

 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.10.14 12:20 - Son Güncellenme: 2013.10.14 12:20 - HABER MERKEZİ
A