Hollanda'da bıçaklı saldırı meydana geldi: 2 ölü, 2 yaralı!

Hollanda'da bıçaklı saldırı meydana geldi: 2 ölü, 2 yaralı!

Hollanda'nın batısındaki Almelo şehrinde meydana gelen bıçaklı saldırıda 2 kişi hayatını kaybederken, saldırganla birlikte 2 kişi yaralandığı öğrenildi.

2021.09.17 15:20 - Son Güncellenme: 2021.09.17 15:21 - Dünya
A
Hollanda'da bıçaklı saldırı meydana geldi: 2 ölü, 2 yaralı!

Hollanda polisi, Almelo şehrinde Steynstraat'ta meydana gelen olaya gittiklerinde, silah kullanıldığını belirterek insanların bölgeden uzak durmaları gerektiği konusunda Twitter'dan çağrıda bulundu. Daha sonra olayın bıçaklı saldırı olduğu bildirildi. Ardından, şüphelinin yaralanarak tutuklandığı bilgisi paylaşıldı. Olayda 2 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı. 

Saldırganın sosyal medya görüntülerinde tatar yayı ve silahının olduğu görüldü. Paylaşılan fotoğraflarda balkondan sarkmış, silahını uzatan üstsüz bir adam dikkat çekti.

ARBALET NEDİR?

Arbalet; Tatar yayı, kundaklı yay veya kurmalı yay olarak da bilinir ve ergonomik bir tahta gövdeye eklenmiş yaydan oluşan bir kısa mesafe silahıdır. Çalışma prensibi, yayı gergin tutan tetiğin çekilmesiyle tahta gövdenin (kundak) üzerinde bulunan okun ileri fırlatılmasıdır. Menzili kısadır. En büyük özelliği kısa okları ve enerjisi sayesinde bütün parça levha zırhları bile çok iyi delmesidir.

Türkçede Tatar yayı denilmesinin nedeni; bu yayın anavatanı olan Çin'den Orta Asya Türklerine geçmesi ve bu şekilde Kırım Hanlığı'na ulaşmış olmasıdır. Özellikle Osmanlı İmparatorluğu'na bağlı Kırım Hanlığının emrindeki Tatar akıncıları tarafından Osmanlı ordusu içinde kullanılıp yaygınlaştırılması Tatar yayı olarak tanınmasına sebep olmuştur. Yayı germek için küçük bir vinç mekanizması kullanılmasından ötürü kurmalı yay terimi de kullanılır.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.09.17 15:20 - Son Güncellenme: 2021.09.17 15:21 - Şeyma Nur Sezgin
A