Hizbullah'tan Suriye iddiası

Hizbullah'tan Suriye iddiası

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, "Suriye yönetimi, direnişe (Hizbullah'a) daha önce elinde bulunmayan gelişmiş silahlar verecek" dedi.

2013.05.09 20:48 - Son Güncellenme: 2013.05.09 20:48 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Hizbullah'tan Suriye iddiası

 



Nasrallah, Lübnan'da yayın yapan Hizbullah'a ait Nur Radyosu'nun 25. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı konuşmada, Suriye yönetiminin, İsrail'in saldırılarına, Hizbullah'a gelişmiş silahlar temin ederek karşılık vereceğini vurguladı.

Suriye'nin İsrail saldırılarına bir yanıtının da Golan Tepeleri'ndeki direnişin önünü açmak olduğuna değinen Nasrallah, İsrail yönetiminin durumu yumuşatmak adına Suriye'deki rejimle iletişime geçtiğini ileri sürdü.

İsrail'in saldırılarında Suriye ordusundan kayıp yaşanmadığını ifade eden Hizbullah lideri, orduya, izin beklemeden, bu ülkeden gelecek her saldırıya karşılık vermesi talimatının iletildiğini belirtti.

Nasrallah, şunları kaydetti: "Nasıl ki Suriye, güneyin (Güney Lübnan) kurtarılması için yanımızda durmuşsa, biz de Golan Tepeleri'nin işgalden kurtarılması ve mukaddesatın korunması için, maddi manevi tüm gücümüzle Suriye'nin yanında olacağız." 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.05.09 20:48 - Son Güncellenme: 2013.05.09 20:48 - HABER MERKEZİ
A