Heyet emriyle toplu tecavüz

Heyet emriyle toplu tecavüz

Hindistan'da yaşanan tecavüz olaylarına bir yenisi daha eklendi. Hindistan polisinin yaptığı açıklamaya göre ismi açıklanmayan bir kadın, başka dinden bir erkeğe aşık olduğu için 'tecavüzle' cezalandırıldı.

2014.01.23 10:40 - Son Güncellenme: 2014.01.23 11:47 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Heyet emriyle toplu tecavüz

 

 Batı Bengal eyaletinde farklı kabileden bir erkeğe aşık olan 20 yaşındaki bir kadın, yaşadığı köyün ihtiyar heyetinin emri ile toplu tecavüze uğradı.

Yetkililer, hastaneye kaldırılan genç kadının durumunun ağır olduğunu ve saldırı ile bağlantıları tespit edilen 13 kişinin tutuklandığını açıkladı.

Eyalet başkenti Kalküta'nın 180 kilometre kuzeyindeki Subalpur köyünde yaşayan genç kadının ailesi, ihtiyar heyetinin olayı örtbas etmek için kendilerinden 25 bin rupi (yaklaşık 400 dolar) para istediğini söyledi.

Ailenin söz konusu miktarı ödeyememesi üzerine ihtiyar heyetinin, köy erkeklerine genç kadına tecavüz emri verdiği öğrenildi.

Ailesinin ancak olaydan iki gün sonra Birbhum bölgesinde bir hastaneye götürdüğü genç kadın ise tüm gece boyunca sayamadığı kadar çok kişinin tecavüzüne uğradığını söyledi.

İhtiyar heyetinin başkanının da tutuklananlar arasında yer aldığı belirtildi.

Kadınlara ve çocuklara karşı cinsel saldırıların yaygın olduğu Hindistan'da 2012'de 23 yaşındaki genç bir kadının toplu tecavüze uğradıktan sonra ölmesi, büyük tepkiye yol açmıştı.

Erkek arkadaşı ile bindiği otobüste 6 kişinin tecavüzüne uğrayan genç kadının tedavi için götürüldüğü Singapur'da şiddetli iç kanama nedeniyle yaşamını yitirmesinin ardından ülke genelinde gösteriler düzenlenmişti.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2014.01.23 10:40 - Son Güncellenme: 2014.01.23 11:47 - HABER MERKEZİ
A