"Herkes terör bitsin istiyor"

"Herkes terör bitsin istiyor"

ÇANAKKALE'de çözüm ve barış süreci ile ilgili sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelen Akil İnsanlar Heyeti Marmara Bölgesi Grubu üyesi ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, çözüm sürecine karşı olanların büyük çoğunluğunun terörün bitmesini istediğini söyledi.

2013.05.02 15:24 - Son Güncellenme: 2013.05.02 15:24 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
"Herkes terör bitsin istiyor"

 


Kolin Hotel'de sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen Ahmet Gündoğdu ve genel sekreter Levent Korkut, çözüm ve barış sürecini anlattı. Terörün bitmesini isteyen her kurumun, her kesimin akil olduğuna vurgu yapan Gündoğdu, şunları söyledi:

"Görev verilen 63 akil insan birbirinden çok farklı dünya görüşüne sahip. Şunu çok iyi biliyoruz ki; teröristle mücadele bizim değil, devletin işir. Terör ve terörist olduğu sürece devlet ve güvenlik görevleri bunun gereğini yapmalı. Yapmazsa zaten devlet için zaafiyet olur. Çözüm sürecine karşı olanların büyük çoğunluğunun terörün bitmesini istediğini biliyorum. Bizler, terörün bitirilmesi için neler yapılması gerektiğine dair önerilerimizi dile getiriyor, köprü görevi görüyoruz. Bu süreçte kaygısı olanların kaygısını, desteği olanların desteğini tespit edip meclise taşımak istiyoruz."

Genel Sekreter Levent Korkut da olumsuzlukları gidermek ve bütün meseleleri toplumda tartışılabilir hale getirmek için çalıştıklarını belirtti. Korkut, bunun bugüne kadar yapılmama nedeninin Türkiye'nin bir türlü demokratikleşememesi olduğunu belirterek, "Türkiye'nin özellikle Avrupa Birliği süreciyle başlayan demokratikleşme süreci, sorunların yumuşamasına ve zaman zaman çatışmaların azalmasına neden olmuştur. Ancak bu hiçbir zaman bitmemiştir. Artık bunları sonlandırmak gerek" dedi.

Toplantı, konuşmaların ardından basına kapalı devam etti.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.05.02 15:24 - Son Güncellenme: 2013.05.02 15:24 - HABER MERKEZİ
A