Herkes "büyük zaferi" yaşayacak

Herkes "büyük zaferi" yaşayacak

Arınç, Çanakkale Zaferi için hazırlanan simülasyon merkezinin 24 Nisanda Erdoğan tarafından açılacağını bildirdi.

2012.03.20 17:16 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Herkes "büyük zaferi" yaşayacak

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Polatlı Belediyesi tarafından hazırlanan TBMM Mustafa Necati Kültürevi'nde ''Çanakkale Mektupları'' sergisinin açılışını yaptı.
Önemli bir açılışı gerçekleştirmek için biraraya gelindiğini ifade eden Arınç, mektupları derleyen ve bugüne taşıyan herkese teşekkür etti.
18 Mart 1915 tarihinin üzerinden 97 yıl geçtiğini belirten Arınç, geçen pazar günü hükümeti temsilen Çanakkale'deki kutlamalara katıldığını anımsattı.
Meclis Başkanlığı yaptığı dönem dışında ilk defa törenlere katıldığını belirten Arınç, şunları söyledi:
''Çok güzel bir gün geçirdik. Büyük bir coşku, heyecan ve katılım vardı. Hem şehir içindeki kutlamalarda hem de daha sonra şehitlikte yaptığımız törenlerde binlerce Anadolu insanı, geçmişin o şanlı destanını tekrar yaşamış oldu. Bugüne kadar 200 milyon TL hükümetimizin bu bölgeye yatırım yaptığını tespit ettim, şehitlik, abide, çevre düzenlemeleri...
Bir müjde vermek istiyorum. Eceabat'ta 60 milyon TL'ye mal olun bir simülasyon merkezini gezdik. Bu simülasyon merkezi. 11 odadan ibaret. Çanakkale Zaferi'nin baştan sona anlatımının yapıldığı, bazen kendinizi gemide, bazen siperde, tabyada hissettiğiniz bazen de canlandırmalarda savaşın her safhasını bizlere anlatan önemli bir merkez. İnşallah 24 Nisan'da Başbakanımız tarafından açılışı yapılacak. Biz çok beğendik, umarım Çanakkale'yi gezen, o günleri tekrar aynı heyecanla yaşamak isteyen herkes bundan çok mutlu olacak.''

Kınalı kuzular
''Kınalı kuzular Çanakkale'de şehit olmuşlardı, şimdi kınalı küheylanlar var dünyanın her yerinde. Onlar da ulvi bir vazife uğruna hizmet ediyorlar'' diyen Arınç, Çanakkale'nin, birlik ruhunun, millet olma şuurunun temsil edildiği muhteşem bir abide olduğunu söyledi.
Arınç, ''Siz orada Diyarbakır'ın Bismil'inden, Lice'sinden, Kulp'undan gelen Ahmet'in, Memo'nun, Manisa'dan gelmiş Hüseyin'in kolunda şehit olduğunu görürsünüz. Kucak kucağadır, yan yanadır'' diye konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2012.03.20 17:16 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A