Herkes bu topraklara gelip bu havayı solumalı

Herkes bu topraklara gelip bu havayı solumalı

AK Parti Bursa İl Teşkilatı 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 97. yıldönümü dolayısıyla Çanakkale'ye bir gezi düzenleyerek, şehitleri andı.

2012.03.20 10:45 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Herkes bu topraklara gelip bu havayı solumalı

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın,  İl Yürütme Kurulu, İl Gençlik ve İlçe Gençlik Kolları üyeleri, 32 otobüsle 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 97. yıldönümü anma törenlerine katıldı.
Teşkilat mensupları, 18 Mart'ı yerinde anmak isteyen binlerce insan gibi Türk askerinin bir destan yazdığı savaş alanına gitti.
BÜLENT ARINÇLA BULUŞTULAR...
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin'in de katıldığı resmi törende de hazır bulunan AK Partililer, ardından Çanakkale'nin savaş sırasında önemli görevler icra edilen tarihi noktalarını ziyaret etti. Hayli duygulu anlara sahne olan Çanakkale gezisi sırasında, AK Partililer o günlere adeta yeniden yaşadılar.
AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, yedi düvele meydan okuyan Çanakkale Şehitleri'nin geride bıraktığı müthiş öyküleri daha iyi anlamak amacıyla bu geziyi düzenlediklerini söyledi.
Yalçın, "Bu büyük zaferin yıldönümünde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, canlarını ortaya koyarak 'Çanakkale Geçilmez' dedirten kahraman şehit ve gazilerimizi, rahmet ve saygı ile anıyoruz" dedi.
'HERKES BU TOPRAKLARA GELİP BU HAVAYI SOLUMALI...'
Türkiye'nin bu günlere ulaşmasını sağlayan, ülkenin şanlı tarihindeki nice zaferi bize armağan eden, vatanın bütünlüğü için hayatlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizi minnetle yâd ettiklerini dile getiren AK Parti İl Başkanı Yalçın, "Buradaki atmosferi anlatmak mümkün değil. Herkes bu topraklara gelip bu havayı solumalı, bu hissiyatı anlamaya çalışmalı. Bizler çok duygusal anlar yaşadık. Çanakkale Ruhu'nu yerinde hissetmek bize gururla dolu bir hüzün yaşatıyor" diye konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2012.03.20 10:45 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A