Her mutfakta yer alan Türk markasıydı! Sektörün dev şirketi artık Japonlara satıldı

Her mutfakta yer alan Türk markasıydı! Sektörün dev şirketi artık Japonlara satıldı

Türkiye'de mutfak ekipmanları satışı gerçekleştiren dev şirket hisselerini Japonlara sattı. %51'lik hisse sahibi olan Japonlar, Türk şirketin sahibi oldu.

2024.03.21 08:58 - Son Güncellenme: 2024.03.21 09:10 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Her mutfakta yer alan Türk markasıydı! Sektörün dev şirketi artık Japonlara satıldı

Karar'ın haberine göre; endüstriyel mutfak ekipmanı sektöründe önde gelen şirketler arasında yer alan Türk üretici Öztiryakiler, hisselerini Japon şirketi Hoshizaki'ye sattı. %51'lik hisselerini Japon üretici Hoshizaki'ye satan Öztiryakiler, küresel strateji ile daha fazla gelişme ve üretim olanaklarında gelişme sağlamayı amaçlıyor.

ÜRETİM KAPASİTESİNİ GENİŞLETECEK

Hoshizaki yaptığı açıklamada, "Öztiryakiler'i konsolide bir yan kuruluş haline getirerek, grubun küresel ürün tedarik stratejisinde önemli üslerden biri olarak rolünü güçlendireceğiz. Önümüzdeki dönemde Hoshizaki'nin yönetime katılımını artırarak ve Öztiryakiler'inin geliştirme ve üretim sistemini güçlendirerek grubumuzun ürünlerinin Türkiye ve küresel pazardaki satışlarını artıracağız." sözlerini aktardı.

1958 yılında kurulan Öztiryakiler yalnızca Türkiye ile sınırlı kalmayıp Avrupa ülkeleri, Ortadoğu, Afrika ve Asya'da da 4 üretim tesisi ile birlikte satış kanalı bulunduruyordu. Küresel ölçekte gruplar arasındaki sinerjiyi güçlendirmek ve dünya çapında müşteri ihtiyaçlarını karşılamak için kolları sıvayan Hoshizaki, yüksek kaliteli ürünler sunmaya devam edeceğini belirtti.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2024.03.21 08:58 - Son Güncellenme: 2024.03.21 09:10 - HABER MERKEZİ
A