Her dava kendi şartları içerisinde değerlendirilir

Her dava kendi şartları içerisinde değerlendirilir

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, KCK tahliyelerine ilişkin, "Her dava kendi şartları içerisinde değerlendirilir. Burada takdir mahkemelerindir" dedi.

2013.04.17 19:53 - Son Güncellenme: 2013.04.17 19:53 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Her dava kendi şartları içerisinde değerlendirilir

 


 

Adalet Bakanı, Meclis Genel Kurulu'nda, temel kanun olarak görüşülen Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının birinci bölümü üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

TAKDİR MAHKEMELERİNDİR

Bakan Ergin, "Son bir ayda 101 KCK tutuklusu tahliye oldu, bunlar tahliye olurken, Ergenekon, Balyoz vesair davalarda tahliye olmuyor, neden?" sorusunun sorulduğunu belirterek, "Her dava kendi şartları içerisinde değerlendirilir. Burada takdir mahkemelerindir. Bir örgüte üye olma davasındaki tutuklu kalınacak süreyle müebbet ile yargılamalarda tutuklanacak süre arasında bir fark olmasının hukuken çok garipsenecek bir şey olmadığını düşünüyorum" dedi.

BU İFADEYİ TASVİP ETMEM

BDP Eş Genel Başkanı Kışanak'ın sözlerine ilişkin bir soruya da Adalet Bakanı, "Sayın Kışanak'ın söylediğini bahsettiğiniz 'Kürdistan'tan gelen temsilciler' ifadesinin doğru olup olmadığını, ben bu ifadeyi tasvip etmem" yanıtını verdi.

Yargıtay Başkanlığı için yer tahsisi yapıldığını belirten Adalet Bakanı, "Burada proje çalışmaları yapılıyor. Bu proje ve ruhsat çalışmalarından sonra Yargıtay'ımızın da fiziki mekan sorunu çözülecektir" dedi. 

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2013.04.17 19:53 - Son Güncellenme: 2013.04.17 19:53 - HABER MERKEZİ
A