'Her alanda başarısızım' itirafından sonra Kim Jong Un'dan 'savunma' hamlesi

'Her alanda başarısızım' itirafından sonra Kim Jong Un'dan 'savunma' hamlesi

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ülkesinin askeri savunmasını güçlendireceğini söyledi.

2021.01.07 14:35 - Son Güncellenme: 2021.01.07 14:36 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
'Her alanda başarısızım' itirafından sonra Kim Jong Un'dan 'savunma' hamlesi

Başkent Pyongyang'da 5 yıl aradan sonra düzenlenen Kore İşçi Partisi 8. Kongresinin ikinci oturumunda konuşan Kim, "devletin savunma kabiliyetini daha üst seviyelere" taşıyacağını belirterek ülkesinin ve halkının güvenliğini koruma isteğini dile getirdi. Oturum sonrasında savunma kabiliyetinin ne şekilde artırılacağına ilişkin bilgi paylaşılmadı.

Kongrenin açılışında ülkenin neredeyse tüm sektörlerinin ekonomik kalkınma planlarının gerisinde kaldığını belirten Kim, 2016 yılında belirlenen 5 yıllık kalkınma planının başarısızlıkla sonuçlandığını itiraf etmişti.

Yönetiminin karşılaştığı zorlukları "şimdiye kadarki en kötü ve beklenmedik" şeklinde yorumlayan Kim, 5 yıllık yeni bir plan çağrısında bulunmuştu.

Dünyanın en kapalı ülkesi Kuzey Kore'de iktidardaki İşçi Partisi Kongresi 2016'dan bu yana ilk kez toplanmıştı. Kongrenin ABD Başkanı Joe Biden'ın resmen göreve başlamasından kısa süre önce toplanması dikkat çekmiş, Kim Jong Un ekonomik kalkınma planının 'hemen hemen her alanda' başarısız olduğunu ilk kez itiraf etmişti. 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.01.07 14:35 - Son Güncellenme: 2021.01.07 14:36 - HABER MERKEZİ
A