"Hem Türkiye hem de Birleşik Krallık'ın kazanacağı yepyeni bir dönem başlıyor"

"Hem Türkiye hem de Birleşik Krallık'ın kazanacağı yepyeni bir dönem başlıyor"

Ticaret Bakanı Pekcan yarın imzalanacak Serbest Ticaret Anlaşmasıyla hem Türkiye hem de Birleşik Krallık'ın karşılıklı olarak kazanacağı yepyeni bir dönemin başlayacağını söyledi.

2020.12.28 22:58 - Son Güncellenme: 2020.12.28 22:59 - Ekonomi
A
"Hem Türkiye hem de Birleşik Krallık'ın kazanacağı yepyeni bir dönem başlıyor"

Ticaret Bakanı Ruhsar PekcanBirleşik Krallık ile ticari ilişkilerin yeni temeli, çerçevesi olacak Serbest Ticaret Anlaşması'nı yarın imzalayacaklarını belirterek "Hem Türkiye'nin hem de en önemli ticaret ortaklarımızdan biri olan Birleşik Krallık'ın (BK) karşılıklı olarak kazanacağı yepyeni bir dönem başlıyor" ifadesini kullandı.

Bakan Pekcan, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, Birleşik Krallık ile ticari ilişkilerin yeni temeli, çerçevesi olacak Serbest Ticaret Anlaşması'nı yarın imzalayacaklarına dikkati çekti.

Bakan Pekcan Türkiye'nin en büyük 3'üncü ticaret ortağı olan Birleşik Krallık ile ticari ilişkileri kazan-kazan prensibiyle artırarak sürdürmeyi amaçlayan söz konusu Serbest Ticaret Anlaşması'nın, Birleşik Krallık ile ilişkilerin daha da derinleştirilmesi yönünde çok kritik bir adım olduğunu ifade etti.

Pekcan, Anlaşmanın Türkiye, Birleşik Krallık ve iş dünyasına hayırlı olması temennisinde bulunarak "2017'den bu yana süren, AB ile Gümrük Birliği anlaşmamız sonrasında imzaladığımız en önemli anlaşma olacak olan bu STA'nın imzalanmasında emeği geçen başta BK Ticaret Bakanı Sayın Liz Truss olmak üzere Türk ve İngiliz heyetlerine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2020.12.28 22:58 - Son Güncellenme: 2020.12.28 22:59 - Eslem Ersen-pasif
A