'Helal gıda'dan domuz eti çıktı

'Helal gıda'dan domuz eti çıktı

Norveç'te Müslümanlar için üretilen etlerde, 'at eti' olup olmadığının belirlenmesi için test yapıldı. Test sonuçlarında at etine değil ama domuz etine rastlandı.

2013.03.15 20:40 - Son Güncellenme: 2013.03.15 20:41 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
'Helal gıda'dan domuz eti çıktı

OSLO - Norveç'te Müslümanlar için üretilen "helal" ya da "sadece sığır eti kullanılmıştır" etiketli gıda ürünlerinde domuz etine rastlandığı bildirildi.


Gıda Güvenliği Kurumu Sözcüsü Ragnhild Arnesen, içlerinde at eti bulunup bulunmadığını belirlemek için test edilen et ürünlerinin yüzde 30 oranında domuz eti içerdiğini açıkladı.

Arnesen, ürünlerine helal etiketi yapıştıran Kuraas AS şirketinin söz konusu ürünleri süpermarketlerden ve restoranlardan çektiğini belirtti.

Haberin devamı ↓
reklam

İnternet sitesinde Müslümanlardan özür dileyen Kuraas AS, domuz etinin helal etiketli gıda ürünlerine nasıl karıştığını bulmak için Gıda Güvenliği Kurumu yetkilileri ile işbirliği yaptıklarını ifade etti.

Daha önce de İngiltere'de üretilen helal etiketli tavuk sosislerinde domuz eti bulunmuş, okullara sosis satışı yapan şirket özür dilemişti.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.03.15 20:40 - Son Güncellenme: 2013.03.15 20:41 - HABER MERKEZİ
A