"Hazinemiz turizm"

"Hazinemiz turizm"

MANİSA'nın Kula İlçesi'nin Belediye Başkanı Ak Partili Selim Aşkın, ilçenin hazinesinin turizm olduğunu belirtti.

2013.04.17 12:08 - Son Güncellenme: 2013.04.17 12:08 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
"Hazinemiz turizm"

Belediye Başkanı Selim Aşkın, inanç, kent, sağlık ve doğa turizminin her türlü zenginliklerinin görüldüğü Kula'yı dünyaya tanıtmanın zamanının geldiğini vurguladı. Aşkın, "Belediye olarak 1996'dan itibaren bu öngörü ile hareket ederek çalışmalarımızı başlattık. İnanç, sağlık, doğa ve kent turizminin tüm zenginliklerinin sergilendiği kentimizi, dünyaya ve Türkiye'ye tanıtmak, ekonomik bir değer olarak geri dönüşümü sağlamak için projeler hazırladık ve uygulamaya başladık. Ticaretin ve imalatın yoğun olduğu bir bölgede turizme geçiş her zaman çok sancılı ve sıkıntılı olur. Kula'da var olan turizm potansiyelini bizler ticaretin ve imalatın sekteye uğradığı yıllarda fark etmeye başladık. Fark etmemiz ile birlikte Kula'nın ekonomi rotasını turizme çevirme yönünde ciddi atılımlar yaptık" dedi.

BEŞİ BİR YERDE TURİZM

Aşkın, Kula'yı Türkiye turizmine 'Beşi Bir Yerde Turizm' sloganı ile tanıtmaya çalıştıklarını ifade ederek, "Kent turizminde 880 tanesi birinci dereceden olmak üzere toplam 3 bin tarihi ev; inanç turizminde her yıl on binlerce kişiyi ağırlayan Yunus Emre ve Tabtuk Emre Türbesi; doğa turizminde Türkiye'nin en genç yanardağları, 137.5 hektar alanda perilerin armağanı Kuladokya ve Börtlüce Mağarası; kültür turizminde el sanatları-demirciler arastası, bakırcılar arastası ile ahilik teşkilatının sembolü olan yarenleri ve 50 adet yöresel yemeği; sağlık turizminde de Romalılardan kalma tarihi Emir Hamamları ile beşi bir yerde turizm olanağı sunuyoruz" diye konuştu.

PROJELER

Yanık Ülke Kula Projesi hakkında da bilgi veren Aşkın, projenin resmiyet kazanması için gerekli olan başvuruların yapıldığını, Kula'nın bu proje ile Türkiye'de ilk, dünyada da 53'üncü jeopark olarak literatüre geçeceğini hatırlattı. Kula evlerinin restorasyon çalışmalarıyla kent turizmine ciddi katkılar sağlanacağını, sokak iyileştirme çalışmaları ile Kula'nın yeni bir yüze kavuşacağını dile getiren Selim Aşkın, tarihi Kula Evleri'nin butik otel olarak işletilmesi için gerekli olan görüşmelerin yapıldığını, konaklama sıkıntısı noktasında Kula'nın adım daha ileriye gidip turizm alanında ciddi yatırımların yapılacağını dile getirdi.

Kula'ya gelen yerli ve yabancı turistler için Kula Belediyesi olarak rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinin verildiğini kaydeden Aşkın, Kula merkezde bir turizm danışma merkezinin oluşturulacağını, bununla birlikte turizm rehberliği konusunda gençlere eğitimler verileceğini belirtti.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.04.17 12:08 - Son Güncellenme: 2013.04.17 12:08 - HABER MERKEZİ
A