Hazinedar'ın görevden alınması sonrası CHP'den ilk açıklama
CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırıldığının duyulmasının ardından paydos eden belediye çalışanları yeniden Etiler'deki binaya çağrıldı.
2018.01.04 19:26 - Son Güncellenme: 2018.01.04 19:26 - Siyaset - HABER MERKEZİ
Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın görevden uzaklaştırılmasının ardından CHP'den ilk tepki geldi. CHP Sözcüsü Bülent Tezcan karar için, "Bu bir hükümet kumpasıdır. Başkanımız yasal yollara müracaat edecek." ifadelerini kullandı.
Bu arada CHP il başkanlığı bir duyuru yayınlayarak "Tüm Beşiktaşlıları ve örgütümüzü saat 19.30'da Beşiktaş Belediyesi binası önünde iradelerine sahip çıkmaya davet ediyoruz. CHP İstanbul İl Başkanlığı" dedi.
CHP'DEN AÇIKLAMA
CHP sözcüsü Bülent Tezcan daha sonra kameralar önüne çıkarak şunları söyledi:
Kararda adalet yoktur, kumpastır.
Hiçbir hukuk devletinde, hiçbir ahlak sınırları içerisinde kabul edilebilecek bir ifade ve tutum değildir. Ne demek? Bir belediye başkanı istifa ettiği zaman eğer ortada bir suç varsa, suç ortadan kalkıyor mu? Bu nasıl bir kirli pazarlıktır? Biz böyle bir kirli pazarlığın parçası olmayacağız dedik, belediye başkanlarımızın verilemeyecek hesabı yoktur dedik, hala bunu söylüyoruz.
Ancak bizim belediyelerimizde aradıklarını bulamayanlar, aradıkları gerekçeyi, belediye başkanlarını istifa ettirmek için gerekçe bulamayanlar, gerekçe yaratma peşine düşmüştür.