Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı, gıda fiyatlarına ilişkin açıklama yaptı

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı, gıda fiyatlarına ilişkin açıklama yaptı

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, gıda fiyatlarına ilişkin, "Piyasa serbesttir ama devletin düzenleyici ve denetleyici olduğunu asla unutmayalım. Devlet gereğini yapar." şeklinde konuştu.

2021.09.16 17:38 - Son Güncellenme: 2021.09.16 17:40 - Ekonomi
A
Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı, gıda fiyatlarına ilişkin açıklama yaptı

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, gıda fiyatlarına ilişkin, "Piyasa serbesttir ama devletin düzenleyici ve denetleyici olduğunu asla unutmayalım. Devlet gereğini yapar." dedi.

Enflasyondaki artışın dünyadan kaynaklandığını belirten Nebati, ilk defa enflasyonla karşılaşmadıklarını söyledi. Bakan yardımcısı Nureddin Nebati, çözüm yollarını iyi bildiklerini ifade etti

'DEVLET GEREĞİNİ YAPAR'

Enflasyonun artış sebebini de çözüm yollarını da iyi bildiklerini vurgulayan Nebati, şunları kaydetti:

"Nasıl ki 2002'de geldiğimizde yüzde 60'ların üzerindeki enflasyonu hızlı şekilde düşürüp tek rakamlı hanelere getirdiysek, şimdi de dünyanın karşı karşıya kaldığı bu enflasyonist ortamda Türkiye'deki bu oranları çok hızlı şekilde tek haneli rakamlara getiririz ve çalışanın da çalıştıranın da canını yakmadan, üzmeden bu işi yaparız. Gıda fiyatlarındaki pahalılık konusunda asla tahammül edemeyeceğimiz şey, elbette ki başıboşluktur. Pahalılıkta nedenler var ancak bu nedenleri bahane edip rutini ve doğalı dışına çıkarak fiyat artışı varsa, bunların denetiminin yapılması ve farklı şekilde hareket edenlerin cezalandırılması kamu yararınadır. Piyasa serbesttir ama devletin düzenleyici ve denetleyici olduğunu asla unutmayalım. Devlet gereğini yapar."

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2021.09.16 17:38 - Son Güncellenme: 2021.09.16 17:40 - Şeyma Nur Sezgin
A