Hayvan pazarında veteriner denetimleri sürüyor

Hayvan pazarında veteriner denetimleri sürüyor

Gemlik Belediyesi tarafından hazırlanan yeni hayvan pazarında Belediye Sağlık İşleri veterinerleri tarafından denetimler sürüyor.

2011.10.25 17:08 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Hayvan pazarında veteriner denetimleri sürüyor

Veteriner Hekim A. Hakan Uğur ve sağlık ekibi tarafından hayvanlar tek tek kontrol edildi. Uğur, kurban alacak vatandaşlara aşırı zayıf, öksürük ve burun-ağız akıntısı olan, gözleri mat, tüyleri karmaşık, dili, kulağı, memesi kesik, boynuzları kökünden kırık, aşırı sakin ya da aşırı hareketli olan hayvanlardan uzak durmalarını tavsiye etti. Küpeli, aşılı ve sağlık raporu olan hayvanların tercih edilmesi gerektiğini söyleyen Uğur, "Kurbanlıklarda erkek hayvanlar tercih edilmeli. Dişi hayvanlar hem gebe olabilir, hem de yurdumuzda hayvan sayısı az olduğu için inek kesilmemeli" dedi.
Kutlu, büyük baş hayvanlarda 2 yaşın altındakilerin dinen kurban edilemeyeceğini, kesime en az 1-12 saat kala hayvanlara yem yedirilmemesi gerektiğini hatırlattı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2011.10.25 17:08 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A