Hayatını köpeğine borçlu

Hayatını köpeğine borçlu

Avustralya'daki çiftliğinde Cuma günü araba kazası yapan sahibi Herbert Schutz (76) 'un yanından 4 gün boyunca ayrılmayarak yaşlı adamı sıcak tutan sadık köpek sahibinin hayatını kurtardı.

2013.04.17 16:38 - Son Güncellenme: 2013.04.17 16:38 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Hayatını köpeğine borçlu

 



Avustralya'nın güneydoğu eyaleti Yeni Güney Galler'de Rylstone yakınlarındaki çiftliğinde geçirdiği bir araba kazası sonucu ağır yaralanan 76 yaşındaki Herbert Schutz adlı yaşlı adamın imdadına köpeği yetişti. Cuma günü çiftliğinde arabasıyla gezmeye çıkan Herbert Schutz, bir anlık dikkatsizlik sonucu aracının kontrolünü yitirmesiyle bir ağaca çarptı. Kazadan aldığı yaralara rağmen aracın içinden çıkmayı başaran Schutz'un imdadına bu sefer de köpeği yetişti. Sadık köpek, çiftlik sahibi yaşlı adamın komşuları tarafından bulunmasına kadar tam 4 gün boyunca bir an olsun sahibinin yanından ayrılmadı. Yaşlı adamın yanına sokularak geceleri 4 dereceye kadar düşen sıcaklığa karşı dirayetini korumasına yardımcı olan köpek, sahibinin donmasına engel oldu.

Cuma günü çiftliğinde araba kazası geçiren yaşlı adamdan tüm aramalarına rağmen haber alamayan kızı durumu hemen babasının komşularına haber verdi. Yaşlı adamın kızından aldıkları haberin ardından komşuları Herbert Schutz'u aramaya çıkan Eric Merritt ve Julian Barrett, kaza yapan çiftlik sahibinin aracını çiftlikte bir ağaca çarpmış şekilde buldular. Daha sonra 76 yaşındaki komşuları Herbert Schutz'a da ulaşan ikiliden Eric Merritt, yaşlı adamı çiftliğinde buldukları günü, 'İlk önce arabayı gördük ama içinde hiç kimse yoktu. Sonra onun köpeği arabanın çevresinde dönerek koşmaya başladı. Ardından onun köpeği çağırmak için seslendiğini işittik. İşte bu onu bulduğumuz andı.' ifadeleriyle anlattı.Kafatası çatlayan, iki kalça kemiğinde de kırıklar bulunan ve omzu çıkan Herbert Schutz'un Cuma günü yaptığı araba kazasının ardından 4 gün boyunca yanında herhangi bir yiyecek olmadan doğa şartlarında hayatta kalmasının bir mucize olduğunu dile getiren komşusu Eric Merritt ayrıca, 'Onu bulduğumuzda köpek hemen yanına sokuldu. Ondan ayrılmak istemiyordu.' ifadeleriyle de yaşlı adamın köpeği sayesinde hayatta kaldığını vurguladı. Bulunmasının ardından hemen olay yerine intikal eden acil yardım ekiplerince hastaneye kaldırılan Schutz ise vücudundaki kırıkların hepsinin araba kazası sonucu oluşmadığını, çiftliğindeki atların bazılarının gezerken üzerine bastıklarını ve bu yüzden oluştuğunu belirtti. Schutz'un adını vermek istemeyen kızı ise babasının sağ salim bulunmasının ardından komşularına ve akabinde ellerinden gelenin en iyisinin yapmaya çalışarak yaşlı adama yardımcı olan hastane personeline şükranlarını sundu. Yaşlı adamın durumuna ilşkin hastane yetkililerince yapılan 'kritik' yorumuna rağmen kızının babasının durumunun gittikçe iyiye gittiğini belirttiği bildirildi.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.04.17 16:38 - Son Güncellenme: 2013.04.17 16:38 - HABER MERKEZİ
A