"Hayatın Durduğu Günler-Pandemide Bursa" isimli sergi bugün açıldı!

"Hayatın Durduğu Günler-Pandemide Bursa" isimli sergi bugün açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan "Hayatın Durduğu Günler-Pandemide Bursa" isimli sergi bugün açıldı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Sokağa çıkma kısıtlaması geldi. Bu süreçte ortaya ilginç kareler çıktı. Fahrettin Beceren bu süreçte Bursa'nın sokaklarını karış karış gezdi ve fotoğrafladı. Sokakların yalnızlığını çekti. 12 bin fotoğraf karesinden 115 tanesini burası için ayırdı. Şehirde yapılan her türlü faaliyet bu şehirde yaşayan insanlar için" dedi.

2020.11.02 12:11 - Son Güncellenme: 2020.11.02 12:36 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
"Hayatın Durduğu Günler-Pandemide Bursa" isimli sergi bugün açıldı!
01:04 "Hayatın Durduğu Günler-Pandemide Bursa" isimli sergi bugün açıldı!

İLGİLİ VİDEO

"Hayatın Durduğu Günler-Pandemide Bursa" isimli sergi bugün açıldı!

GÜLNAME PAÇA / BURSADA BUGÜN 

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı, 'Hayatın Durduğu Günler-Pandemide Bursa' isimli fotoğraf sergisi bugün Tayyare Kültür Merkezi'nde açıldı. 

Açılan sergiye Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Süleyman Çelik, Bursa  İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz,  AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin ve birçok davetli katıldı. 

Açılışı gerçekleştirilen serginin fotoğrafları ise ünlü fotoğrafçı Fahrettin Beceren'e ait.

"ŞEHİRDEKİ İNSANSIZLIK DEĞİŞİK DUYGULAR YAŞATTI"

Fotoğrafçı Fahrettin Beceren, "Fotoğrafçılığın varlık amaçlarından biri bulunduğun zamana iz bırakmaktır. Pandemi dönemi bizim için bir fırsat oldu. Bu bağlamda projenin içine girdim. Kurumla bütünleşen projemiz bugüne kadar geldi. Gelecek kuşaklara belge, iz bırakmak, onların hayatına görsel ulaştırmak benim için çok önemli. Yaklaşık 6 ay sürdü çalışmamız. Şehirdeki insansızlık değişik duygular yaşattı. Sürekli çektik, durmadan. Bazen de çekemedik. İzin vermediler. Ama bugün bu fotoğraflar ortaya çıktı. İyi bir kayıt oluştu. Katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi. 

"LÜTFEN TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAYALIM" 

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, "Pandemi yüzyılda bir karşımıza çıkıyor. Bursa'nın insansız ne kadar boş, öksüz olduğunu fotoğraflardan gördük. Bu fotoğraflar arşivimizde yer alacak. Pandemi toplumun tamamını etkileyen bir süreç. Bütün kurumların ve vatandaşın desteğiyle aşıbilecek olan bir süreç. Ülkemizde bunu görüyoruz. Korunma, önleme, bulaştırma gibi konularda sorumluluk hepimize düşüyor. Maske, temizlik, mesafe varsa tamam. Büyükşehir Belediyesi bize desteğini asla esirgemedi. Ne zaman kapıyı çalsak hep yardımcı oldu. Lütfen tedbiri elden bırakmayalım. Sergide emeği geçen herkesin eline sağlık" diye konuştu. 

"TEMENNİMİZ BU SÜRECİN BİR AN ÖNCE AŞILMASI" 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Aralık ayından beri pandemiyle mücadele ediyoruz. Rakamlarda yükselme söz konusu. Bu durum hayatımızın her alanını etkiliyor. Tedbiri elden bırakmamız lazım. Dünya geneline baktığımızda ölenlerin sayısı çok fazla. Kendi ülkemizde de birçok vatandaşımızı kaybettik. Türkiye çok güzel bir süreç yürüttü. Bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bütün arkadaşlarımız canla başla mücadele ettiler. Toplumuz da seferber oldu. Sokağa çıkma kısıtlaması geldi. Bu süreçte ortaya ilginç kareler çıktı. Fahrettin Beceren bu süreçte Bursa'nın sokaklarını karış karış gezdi ve fotoğrafladı. Sokakların yalnızlığını çekti. 12 bin fotoğraf karesinden 115 tanesini burası için ayırdı. Şehirde yapılan her türlü faaliyet bu şehirde yaşayan insanlar için. Bu yüzden şehrimize ve değerlerimize daha fazla sahip çıkmalıyız. Temmenimiz bu sürecin bir an önce aşılması. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Çekilen fotoğraflarla Bursa'ya çok güzel bir not düşülmüş oldu" ifadelerine yer verdi. 

"TOPLUMSAL DAYANIŞMAMIZ ÇOK ÖNEMLİ"

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin ise "İnsanlar çok zorlu bir dönemden geçiyor. Bu fotoğraflarla önemli notlar kaydettik. Hastalık çok geniş bir kitleyi etkiliyor. Sosyal hayatı, esnafı, insan psikolojisini etkiliyor. Zorlu bir sınavdan geçiyoruz. Türkiye yaptığı sağlık yatırımlarıyla dünyadan ayrıştı. Millet ve devlet el ele bu süreci devam ettiriyoruz. Sağlık çalışanlarımız önemli bir gayret içerisindeler. Toplumsal dayanışmamız çok önemli. Bu fotoğraflar Bursa sokaklarının boş olduğu zamanlara ait. Bu fotoğrafları unutmayalım. Geleceğe birlik ve beraberlik içerisinde adım atalım. Sergi herkese hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2020.11.02 12:11 - Son Güncellenme: 2020.11.02 12:36 - HABER MERKEZİ
A