Hatır için taklit

Hatır için taklit

Erkeklerin üçte biri, kadınların ise yüzde 70'inin partnerinin duygularına zarar vermekten kaçındığı için orgazm taklidi yaptığı ortaya çıktı.

2013.02.21 16:14 - Son Güncellenme: 2013.02.21 16:14 - Sağlık - HABER MERKEZİ
A
Hatır için taklit

 

ABD'nin Kansas Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmada kadınların üçte ikisinden fazlasının erkeklerin ise üçte birinin orgazm taklidi yaptığı belirtildi. Oran erkeklerde yüzde 28, kadınlarda ise yüzde 68 olarak çıktı. Her iki cinsin de orgazm taklidi yapmaktaki amacı aynı: Partnerinin orgazmı eli kulağında olduğunu düşündüğü için kendini baskı altında hissederek doruğa ulaştığını göstermek istiyor.

Diğer yaygın olan sebep ise partnerini incitmeden cinsel ilişkiyi o anda sonlandırmak istiyor veya orgazmı olası görmediği için sıkıldığından taklit yaparak sonlandırmak istiyor.

Journal of Sex Research dergisinde çıkan araştırmada 281 erkek ve kadın öğrenciye cinsel yaşamlarıyla ilgili sorular soruldu. Araştırmada erkeklerin de kadınların da orgazm taklidine başvurduğu ortaya çıktı. Araştırmaya göre bunun nedeni gerçek cinsel ilişkiyi arzulama baskısı altına olması. Bu erkeklerde de küçük de olsa bir sorun olarak görülüyor.

Cinsellik uzmanı Tracey Cox bazı kadınların kendilerinin arzulanmasını istediği için bu yola başvurduğunu söyledi. geçen yıl New York'ta bulunan Columbia Üniversitesi'nden bir çalışma kadınların orgazm taklidini partnerini başıboş bıramamak için "eşini koruma" davranışıyla yaptığını öne sürmüştü.

2011'de Pennsylvania'daki Temple Üniversitesi'nden bilim insanlarının yaptığı araştırmaya göre yakınlıktan korktuğu için kadınlar taklide başvuruyor.

Diğer Sağlık ve Beslenme Haberleri için tıklayın


2013.02.21 16:14 - Son Güncellenme: 2013.02.21 16:14 - HABER MERKEZİ
A