Hatay'ın cadde ve sokakları Suriye gibi oldu

Hatay'ın cadde ve sokakları Suriye gibi oldu

SURİYELİ'lerin en çok yaşadığı şehirlerden biri olan sınırdaki Hatay'ın bazı cadde ve sokakları, Arapça tabelalı iş yerleri nedeniyle adeta Suriye gibi oldu.

2016.08.05 11:40 - Son Güncellenme: 2016.08.05 11:40 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Hatay'ın cadde ve sokakları Suriye gibi oldu

Ülkelerinde 2011'de başlayan iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli'lerden maddi durumu iyi olanlar yerleştikleri kentlerde iş yerleri açıyor. Bu kentlerden biri olan Hatay'ın merkez ve ilçelerinde bulunan lokanta, berber, tatlıcı, konfeksiyon gibi onlarca iş yerinin tabela ve vitrinlerindeki Arapça yazılar dikkat çekiyor. 

Çevredeki birçok işyerinden de Arapça müzikler de yükseliyor. Bu gelişmeleri yakından takip eden ve artık Suriye gerçeğini kabullenen vatandaşlar, bir zamanlar kentteki dükkanlara İngilizce isimler konulmasından yakınırken, şimdi Arapça tabelaların arttığına dikkat çekiyor.



368'İ KAYITLI

Arapça tabelalar ve müzikler ile Hatay'ın bazı cadde ve sokakları Suriye'yi andırırken, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası kayıtlarına göre merkez Antakya İlçesi'nde 225, Reyhanlı'da 87, İskenderun'da 40, Dörtyol'da 10, Kırıkhan'da 5 ve Erzin'de 1 olmak üzere il genelinde Suriyelilere ait kayıtlı toplam 368 iş yeri bulunuyor. Kayıt dışı olarak çalışan Suriyeli işletme sayısının 550 civarında olduğu sanılıyor.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2016.08.05 11:40 - Son Güncellenme: 2016.08.05 11:40 - HABER MERKEZİ
A