Hatay'daki 500 metrelik dev yarık uzaydan görüntülenebiliyor

Hatay'daki 500 metrelik dev yarık uzaydan görüntülenebiliyor

Kahramanmaraş'ta gerçekleşen 7.7 ve 7.6'lık depremlerden etkilenen Hatay'daki Tepehan Köyü'nde 30 metre derinliğinde 500 metre uzunluğundaki yarık görenleri hayrete düşürüyor. Olayın meydana geldiği zeytin bahçesi dron ile havadan görüntülenirken, bölgenin deprem olmadan önceki uydu görüntüleri afetin büyüklüğünü ortaya çıkarıyor.

2023.03.03 13:52 - Son Güncellenme: 2023.03.03 13:56 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Hatay'daki 500 metrelik dev yarık uzaydan görüntülenebiliyor

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Hatay Altınözü ilçesine bağlı Tepehan Köyü'nde 35 dönümlük zeytin bahçesini ortadan ikiye bölen dev yarık oluştu.

GÖRENLER HAYRETE DÜŞTÜ

Yaklaşık 30 metre derinliğinde 500 metre uzunluğundaki yarık görenleri hayrete düşürüyor. Deprem öncesi ve sonrasında kaydedilen uydu görüntüleri arazinin nasıl değişim geçirdiğini ortaya çıkartıyor.

TÜM EVLER KULLANILAMAZ HALE GELDİ

Deprem sonrası köyde bulunan neredeyse tüm evler kullanılamaz hale geldi. Vatandaşlar kamyonların üzerinde ve çevreye kurduğu çadırlarda yaşamaya devam ediyor.

DRONLA GÖRÜNTÜLENDİ

Oluşan yarık dron ile çekilen görüntülerde ortadan ikiye ayrıldığı net bir şekilde ortaya çıkıyor. Depremden önce tarlada duran zeytin ağaçları depremden sonra birçoğu oluşan yarığın içine girdi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2023.03.03 13:52 - Son Güncellenme: 2023.03.03 13:56 - HABER MERKEZİ
A