Hatay'da Geç Antik Çağ'dan kalma yapı ortaya çıktı!

Hatay'da Geç Antik Çağ'dan kalma yapı ortaya çıktı!

Hatay'da, depremde yıkılan bir evin enkazında yapılan çalışmalar sırasında Geç Antik Çağ'a ait olduğu değerlendirilen bir yapı bulundu. Arkeologlar kurtarma kazısı yürütüyor ve yapının tarihi önemi araştırılıyor.

2024.12.02 13:49 - Son Güncellenme: 2024.12.02 13:49 - Güncel - AA
A
Hatay'da Geç Antik Çağ'dan kalma yapı ortaya çıktı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerde yıkılan merkez Antakya ilçesi Kurtuluş Caddesi'ndeki 2 katlı müstakil evin enkazı kaldırıldı.

Çalışma sırasında ikametin altında eski yapıya rastlandı.

İhbar üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü izniyle bölgede kurtarma kazısı başlatıldı.

Hatay Arkeoloji Müzesi Müdür Vekili Ali Çelikay, kazının devam ettiğini söyledi.

Yapının tarihini değerlendiren Çelikay, şöyle konuştu:

"Çalışmalarda milattan sonra 5. ve 6. yüzyıla ait Geç Antik Çağ yapılarına ulaştık. Bunun içerisinde tonozlu bir yapı kalıntısı bulunuyor. Bunun günümüze kadar neredeyse tüm halde ulaşabilmiş olması dikkati çekiyor. Yapının henüz ne amaçla kullanıldığını tespit edemedik ancak şapel kalıntısı veya mezar yapısına da ait olabileceğini düşünüyoruz."

Çelikay, eserin tamamen ortaya çıkarılıp işlevinin tespit edilmesinin ardından turizme kazandırılması için çalışma yapılacağını kaydetti. 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2024.12.02 13:49 - Son Güncellenme: 2024.12.02 13:49 - AA
A