Hasan Yener eleştirilere cevap verdi

Hasan Yener eleştirilere cevap verdi

Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, hem teknik kadronun hem de futbolcuların bu kadar tartışılmasının camiaya ve takıma zarar verdiğini söyledi.

2012.09.05 10:56 - Son Güncellenme: 2012.09.05 10:56 - Spor
A
Hasan Yener eleştirilere cevap verdi

Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, son günlerde alınan sonuçların ardından takıma ve teknik direktör Şenol Güneş'e yapılan eleştirilere cevap verdi. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yener, ortaya atılan karamsar tabloyu abartılı bulduğunu belirterek, "Trabzonspor olarak Avrupa kupalarından elenmemiz bizim için tam bir hayal kırıklığı. Trabzonspor'un Videoton FC gibi bir takıma elenmesini hiçbir şekilde kabullenmek mümkün değil. Bu konuyla ilgili herkes özeleştirisini yaptı. Bende tüm Trabzonspor taraftarlarından özür diliyorum. Ancak ortadaki karamsar tabloyu da biraz abartılı buluyorum. Trabzonspor bugüne kadar oynadığı resmi ve özel maçların sadece en sonuncusu olan Gaziantepspor maçını kaybetti. Bunun dışında maç kaybetmedi. Bunların arasında da çok ciddi takımlarla oynadığımız hazırlık maçları var. Hem teknik kadronun hem de futbolcuların bu kadar tartışılması gerçekten camiaya ve takıma zarar verir" dedi.

ŞENOL GÜNEŞ'İN TARTIŞILMASI
Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, teknik direktör Şenol Güneş'in tartışılmasıyla ilgili yapılan yorumlara ise şu yanıtı verdi:
"İspanya'nın Real Madrid takımı da iki maç kaybetti. Berabere kaldı. Mağlup oldu. Jose Mourinho da tartışılsın mı? Bunlar biraz abartı. Bu abartıyı bizim yapmamız, özellikle Trabzon medyasını yapması bizi fazlasıyla üzdü. Bugün bir gazetedeki başlık eleştiriden çok hakarete varır bir durum. Bunları hiçbir şekilde tasvip etmek mümkün değil" şeklinde konuştu.

"HOCANIN MORALİ GAYET İYİ"
Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, teknik direktör Şenol Güneş ile sürekli görüştüklerini belirterek, "Şenol hoca son derece iyi . Herhangi bir sıkıntısı yok. Takımın başında gayet iyi bir şekilde çalışıyor" ifadelerini kullandı.

"TRABZONSPOR'UN LİGDE KAYBETTİĞİ BİR ŞEY YOK"
Bir basın mensubunun "Trabzonspor üzerinden hesap mı görülüyor" şeklindeki soruyu Yener, "Benim bu şekilde bir değerlendirme yapmam doğru değil. Bu kadar eleştiri yapmanın camiaya zarar verdiğini düşünüyorum. Şu anda Galatasaray'ın 7, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 5, bizim ise 4 puanımız bulunuyor. Trabzonspor'un ligde kaybettiği bir şey yok. Bu nu bu kadar abartmak doğru değil. Avrupa Kupasından elenmemiz bizim bir eksiğimizdir. Geçtiğimiz sezonu düşündüğümüzde bu sezon bunu yaşamamız üzüntü verici. Hiçbir mazeretin arkasına sığınmayız. Ama sanki her şey bitmiş Trabzonspor çok kötü bir durumda, kadrosu çok kötü, futbolcular çok kötü. Bu şekilde bir imaj verilmesi çok yanlış, 7 futbolcumuz Milli Takımlarda Trabzonspor'un kadro kalitesi, teknik kadrosu bugün yazılanlar, çizilenler gibi değil. Buna herkesin dikkat etmesi lazım" cevabını verdi.
"Hep eleştirilen konu var. Trabzonspor Avrupa'dan elendikten sonra 2 transfer yaptı. Biz İnter'i Milano'da yendiğimiz kadroyu bir düşünün, bugünkü kadronun o kadrodan fazlalığı var eksiği yok. Biz İnter'i yendiğimiz kadro ile Videoton'u yenemedik. Bu futbolun bir cilvesi" yorumunu yaptı.

"TRABZONSPOR BUNDAN SONRA HEP İLERİYE GİDECEK"
Alınacak bir galibiyetin takım için moral olacağını ifade eden Yener, bunun bir coşku ve heyecan getireceğini söyledi. Basındaki olumsuz haberlerin fazla olması taraftarı da umutsuzluğa ittiğini belirten Yener sözlerini şöyle sürdürdü:
"Taraftarın futbolcuları ateşlemesi çok önemli. Bu şekildeki bir tabloda taraftar da kendini çekti, onlar da karamsarlıkta. Yarın daha kötü oluruz düşüncesi var. Ama bu doğru değil. Trabzonspor bundan sonra göreceğiz hep ileriye gideceğiz. Transfer yapmamamız hep eleştirildi. Yapacağız dedik ve dediğimizi de yaptık. Santrafor ve sol ek transferlerini gerçekleştirdik. Herkesin dediği bu transferler niye daha önce yapılmadı. Son 3-4 güne baktığımız zaman hem Türkiye'de hem Avrupa'da transferin doruk noktasına geldiği günler oldu. Çünkü futbolcular son dakikaya kadar bekler ondan sonra transferi sonuçlandırır. Transferin zorlukları da bunlar."
Yener, milli maçlar sebebiyle lige verilen arada takımın toparlanması ve sakat oyuncuların tekrar takımla birlikte çalışmalara başlaması adına ilaç gibi geleceğini belirtti.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2012.09.05 10:56 - Son Güncellenme: 2012.09.05 10:56 - Yağmur
A