Hamido'ya vefa

Hamido'ya vefa

MALATYA'da 1978 yılında öldürülen Belediye eski Başkanlarından Hamit Fendoğlu mezarı başında anıldı.

2013.04.17 17:33 - Son Güncellenme: 2013.04.17 17:33 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Hamido'ya vefa

 


Anma törenine Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın yanı sıra başkan yardımcıları Ertan Mumcu, Hasan Atay, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, bazı daire müdürleri ile Fendoğlu ailesi katıldı. Kuran-ı Kerim okunması ardından Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Hamit Fendoğlu'nun mezarına çiçekler bırakıp dua etti. Hamit Fendoğlu'na gösterilen vefadan dolayı Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a teşekkür eden Hamit Fendoğlu'nun yeğeni Mehmet Fendoğlu, "Hamit Fendoğlu'nu unutmadığınız için ailem adına hepinize teşekkür ediyorum. Mezarı başında anılması ise bizleri ayrıca mutlu ediyor" dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise Hamit Fendoğlu'nun görevi başında şehit edildiğini belirterek, "Malatyalılar, Hamit Fendoğlu'nu çok seviyordu. Hamit Fendoğlu, Malatyalılar'ın gönlünü fethetmişti. Karanlık eller ailesiyle birlikte onun ölümüne sebep oldu. Allah'tan rahmet diliyorum. Fendoğlu'nu anmak ve anlatmak bizim görevimiz" diye konuştu.

İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata ise, Hamit Fendoğlu'nun mezarının çevresinin yapılmasında emeği geçen Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a teşekkür etti. Hamido'nun mezarı başında anılmasının gelenek haline gelmesinden mutlu olduğunu ifade eden Şavata, "Hamido'nun yiğitliğini, belediyecilik anlayışını gördük. Eğer Malatya'da bir güzellik bir gelişim bir değişim olmuşsa biz bunu Hamido'ya borçluyuz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından anma törenine katılanlara şerbet ikramı yapıldı. Buradan Fendoğlu Ailesinin evine geçen Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Hamit Fendoğlu'nun eşi Mukaddes Fendoğlu'na da taziyelerini bildirdi.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.04.17 17:33 - Son Güncellenme: 2013.04.17 17:33 - HABER MERKEZİ
A