Halter Federasyonu başkanından doping açıklaması

Halter Federasyonu başkanından doping açıklaması

HALTER Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, 8 sporcuda doping çıkmasıyla ilgili haberlere açıklık getirerek, "Şu anda Akdeniz Oyunları'nda yarışan sporcularımızda dopingli olan yoktur. Kampta yapılan kontrollerde 8 sporcumuzun numuneleri negatif çıktığı için, Akdeniz Oyunları kadrosundan çıkardık" dedi.

2013.06.21 21:55 - Son Güncellenme: 2013.06.21 22:02 - Spor
A
Halter Federasyonu başkanından doping açıklaması

Konunun oyuncuların müsabakalarda dopingli çıkmış gibi yansıtıldığını söyleyen Taşpınar, "4 gün önce 8 sporcumuzun doping kontrolünde numunelerinin negatif çıkması ile birlikte kadrodan çıkardık. Şu anda yapılan müsabakalarda sporcularımızın hiçbirinde doping çıkmadı. Akdeniz Oyunları sırasında dopingli sporcuların çıktığı yönündeki haberler asılsızdır. Akdeniz Oyunları'na 11 sporcu ile katıldık" diye konuştu.

İLK ALTIN HALTERDEN

Akdeniz Oyunları'nda ilk altın madalyanın halterden geldiğini hatırlatan Taşpınar, şöyle konuştu: "Halter müsabakalarının ilk gününde 62 kiloda Bünyamin Sezer koparmada altın, silkmede ise gümüş madalya aldı. Halter bayanlarda 48 kiloda ise Sibel Özkan ile de bir gümüş madalya kazanarak ilk günü 3 madalya ile kapattık. Bu bizim için önemli. İnşallah diğer müsabakalarda da sporcularımızdan madalyalar bekliyoruz."

ONLARDAN ALTIN MADALYA BEKLİYORDUK

Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, sözlerini şöyle tamamladı: "Akdeniz Oyunları öncesinde kamp sırasında dopingli çıkan 8 sporcumuz arasında madalya beklediğimiz sporcularımız vardı. Fakat o sporcuları oyunlardan çıkarttık. Federasyon Disiplin Kurulu'nda görüşülecek. Sporcularla ilgili karar daha sonra açıklanacak."
 

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2013.06.21 21:55 - Son Güncellenme: 2013.06.21 22:02 - Ramazan Acar
A