Halep'te engellemeler nedeniyle tahliyeler askıya alındı!
Reuters, Doğu Halep'te konvoy otobüslerinin kalktığı noktada patlama olduğunu duyurdu. Patlamanın ardından tahliyeler de durdu.
2016.12.16 12:37 - Son Güncellenme: 2016.12.16 13:48 - Dünya - HABER MERKEZİ
İLGİLİ VİDEO
Halep'te tahliyeler ikinci gününde
Doğu Halep'te konvoy otobüslerinin kalktığı noktada patlama oldu. Patlamanın ardından tahliyeler durdu, tahliye operasyonu askıya alındı.
"İHH KONVOYU VURULDU" İDDİASI
Halep'ten son dakika bilgileri gelmeye devam ediyor. Bölgedeki son durum hakkında konuşan üst düzey bir Türk yetkili, "Halep'ten hareket eden konvoylara yeni bir saldırı olmadı. Güvenliği Ruslar sağlıyor. Sınırın Suriye tarafında 2 kamp bölgesi belirlendi. Kapasite 80 bin kişi olacak." dedi.
Öte yandan "Halep'e yol açın" konvoyunun vurulduğu söylentileri İHH yetkililerini zor durumda bıraktı. İnegöl İHH Başkanı İlhan Tatlı, telefonlarının kilitlendiğini, artık cevap veremez hale geldiklerini belirtti.
"YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ"
Konvoyun yoluna devam ettiğini söyleyen İlhan Tatlı, "İHH öncülüğündeki konvoy önceki gün Kazlıçeşme'den yola çıktı. Bu akşam Konya'ya varmayı ve orda konaklamayı planladık. Türkiye'nin dört bir yanından iştiraklerle meydana getirilen konvoy, Cilvegözü sınır kapısında Halepli mazlumlara ulaştırılacak. Yaklaşık 2 bin araç ve bağışlarla oluşan bin 500'ü aşkın TIR ile yolumuza devam ediyoruz" dedi.