Hakkında hapis istemiyle dava açılan Ezgi Mola'dan yeni paylaşım

Hakkında hapis istemiyle dava açılan Ezgi Mola'dan yeni paylaşım

İpek Er'e tecavüz ettiği iddiasıyla tutuksuz yargılanan Musa Orhan'a hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında hapis istemiyle dava açılan Ezgi Mola dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

2021.06.05 14:16 - Son Güncellenme: 2021.06.05 14:17 - Magazin
A
Hakkında hapis istemiyle dava açılan Ezgi Mola'dan yeni paylaşım

Ünlü oyuncu Ezgi Mola, geçtiğimiz aylarda sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Batman'da tecavüze uğradıktan sonra intihar eden İpek Er'e tecavüz davasında yargılanan Musa Orhan'ın tutuklanmamasına 20 Ağustos 2020'de sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Musa Orhan'ın avukatı Mehmet Erkan Akkuş, Ezgi Mola'nın paylaşımı ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Yürütülen soruşturmanın ardından hazırlanan iddianamede, Mola hakkında 'sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret' ve 'hakaret' suçlarından 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istendi. İddianame, Ankara 31'inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek, Mola hakkında dava açıldı.

"KADINA ŞİDDET BİR İNSAN HAKLARI İHLALİDİR"

Olayın ardından Ezgi Mola'ya sosyal medyadan destek yağdı. Birçok ünlü ismin de desteklediği Ezgi Mola, İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi'ni ziyaret etti. Kendisine destek veren ünlü isimler hakkında da dava açılan Ezgi Mola, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Ziyaretten bir fotoğraf paylaşan Mola, "Kadına şiddet bir insan hakları ihlalidir. İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi'ne ve destekleyen herkese teşekkür ederim" notunu yazdı.

Diğer Magazin Haberleri için tıklayın


2021.06.05 14:16 - Son Güncellenme: 2021.06.05 14:17 - Gülcan Tekin
A