Hakkari'ye olimpik havuz geldi

Hakkari'ye olimpik havuz geldi

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde inşa edilen havuzda vatandaşlar serinlemeye başladı.

2013.08.05 12:13 - Son Güncellenme: 2013.08.05 12:13 - Güncel
A
Hakkari'ye olimpik havuz geldi


Terör örgütüne yönelik operasyonlar ve çatışmalarla gündeme gelen Hakkari'nin Çukurca ilçesinde, çözüm süreci kapsamında huzur ve barış ortamının sağlanmasıyla olimpik havuz yapıldı.

Irak sınırında bulunan ve geçmiş yıllarda terör örgütüne yönelik operasyonların odak noktasında bulunan Hakkari'nin Çukurca ilçesi, yeni yatırımlarla kabuğunu kırmaya çalışıyor.

TERÖR GİTTİ OLİMPİK HAVUZ GELDİ
Çözüm sürecinin de sağladığı huzur ve barış ortamıyla Hakkarili girişimciler Melih Parlak, Naim Derin ve Ferset Parlak tarafından ilçe merkezine 3 kilometre uzaklıktaki Kaymakamlık Çeşmesi mevkisinde 300 metrekarelik olimpik havuz inşa etti.



Yarı olimpik yetişkin ile 25 metrekarelik çocuk havuzu, restoran ve aile çay bahçesinin bulunduğu tesise akın eden vatandaşlar, havuzda yüzerek serinliyor.

"ARTIK ÇATIŞMA YOK HUZUR VAR"
Girişimcilerden Naim Derin yaptığı açıklamada, çözüm sürecinin ardından projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, ''Bundan böyle çatışma ve savaşın sıcak saatlerini değil, hava sıcaklığının 40 dereceyi bulduğu ilçemizde huzur içinde serin anlar yaşamak istiyoruz. Bölgemizde gelişen bu barış süreci umarım yöremizde çok daha iyi şeylere vesile olur" dedi.

Tesisteki bazı bölümlerin henüz yapım aşamasında olduğunu vurgulayan Derin, buna rağmen sıcaktan bunalan vatandaşların havuzda serinlediğini söyledi.

Derin, tesisin Hakkari bölgesinde bir ilk olduğunu bildirerek, şöyle konuştu:

"İlçemizin yanı sıra ilimizde de yüzme havuzu yok. Bu nedenle vatandaşlar daha önce derelerde yüzerek serinliyordu. Şimdi ise tesisimize gelerek serinleyip güzel vakit geçiriyor. Yaklaşık 450 bin liraya mal olan tesisin ilimize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum."

Çukurca'da yaklaşık 3 yıldır görev yapan polis memuru Aydın Hırca ise ilçenin güzel bir tesise kavuştuğunu ifade etti.

"KAMU GÖREVLİSİ ARKADAŞLARIMIZ GÖNÜL RAHATLIĞIYLA BURAYA GELEBİLİRLER"
Çözüm sürecinin olumlu etkisinin özellikle ilçede büyük ölçüde hissedildiğine değinen Hırca, "İlçemize gelecek olan kamu görevlisi arkadaşlarımız gönül rahatlığıyla buraya gelebilirler. Kamu görevlisi arkadaşlarımızı bu şirin ilçemizde görev yapmaya davet ediyoruz. Biz kamu görevlileri, burada hiçbir sıkıntı yaşamıyoruz. Her şey çok güzel" diye konuştu.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.08.05 12:13 - Son Güncellenme: 2013.08.05 12:13 - Ramazan Acar
A