Hakkari'deki çığ felaketinden acı haber

Hakkari'deki çığ felaketinden acı haber

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, çığ altında kalan askerin cansız bedenine ulaşıldı. Şehit sayısı 2'ye yükseldi.

2020.12.28 09:47 - Son Güncellenme: 2020.12.28 12:15 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Hakkari'deki çığ felaketinden acı haber
02:06 Hakkari'de çığ felaketi

İLGİLİ VİDEO

Hakkari'de çığ felaketi

İlçedeki üs bölgesinin kardan kapanan yolunun açılması için askeri iş makinesiyle yürütülen çalışmalar sırasında çığ düşmesi sonucu bir askerin şehit olduğu bölgede, çığ altında kalan diğer askerin bulunması için arama kurtarma çalışmalarına sabah saatlerinde devam edildi. 

İnsansız hava aracının havadan destek verdiği arama çalışmalarına Hakkari, Van ve Erzurum AFAD ekipleri ile Jandarma Arama Kurtarma timleri, komandolar ve hudut birlikleri katıldı. 

Dedektör köpeklerin de kullanıldığı çalışmalarda çığ altında kalan diğer askerin de naaşına ulaşıldı. 

BAKANLIK AÇIKLAMA YAPTI

Milli Savunma Bakanlığı, Hakkari'de yoğun arama-kurtarma çalışmaları sonucunda çığ altında kalan Piyade Sözleşmeli Er Ali Özdemir'in cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı. Açıklamada, "Hakkâri Şemdinli bölgesinde bulunan bir üs bölgemizin kar nedeniyle kapalı yolunun açılması için yürütülen çalışmalar sırasında çığ düşmüş, bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız da çığ altında kalmıştı. Yoğun arama-kurtarma çalışmaları sonucunda çığ altında kalan diğer personelimizin naaşına ulaşıldı. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" denildi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2020.12.28 09:47 - Son Güncellenme: 2020.12.28 12:15 - HABER MERKEZİ
A