Hakkari'de çığ felaketi

Hakkari'de çığ felaketi

Milli Savunma Bakanlığı'nca Hakkari'de kardan kapanan yolun açılması için yürütülen çalışmalarda çığ altında kalan 2 askerden birinin şehit olduğu, diğerini arama- kurtarma çalışmalarının devam ettiği açıklandı.

2020.12.27 09:17 - Son Güncellenme: 2020.12.28 09:53 - Güncel
A
Hakkari'de çığ felaketi

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Şemdinli ilçesindeki bir üs bölgesinin kar nedeniyle kapalı olan yolunun açılması için yürütülen çalışmalar sırasında çığ düştüğü belirtildi.

Açıklamada, 2 askerin çığ altında kaldığı, Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılan askerlerden birinin tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştüğü kaydedildi.

Çığ altındaki askeri arama/kurtarma çalışmalarının devam ettiği aktarılan açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz." ifadelerine yer verildi.

İzmir'e şehit ateşi düştü

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde çığ düşmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Özbent'in acı haberi, İzmir'in Torbalı ilçesinde yaşayan ailesine ulaştı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde karla kaplı yolu açma çalışmasına katılan Uzman Çavuş Mehmet Özbent ve 1 silah arkadaşının üzerine çığ düştü. Uzman Çavuş Mehmet Özbent yaralı olarak kurtarılarak Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Öte yandan, Uzman Çavuş Mehmet Özbent'in şehit olduğu haberi, İzmir'in Torbalı ilçesinde yaşayan ailesine ulaştı. Şehidin ailesi gelen acı haberle hüzne boğuldu. Ayrancılar Mahallesi'ndeki şehit evine Türk bayrağı asıldı.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2020.12.27 09:17 - Son Güncellenme: 2020.12.28 09:53 - Ali Yaşar
A