Hakan Atilla'nın eşi duruşmada gözyaşlarına boğuldu
ABD'nin New York'ta kentinde 11 günlük Noel tatilinden sonra yeniden başlayan davada Halkbank Eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'nın eşi Burçin Atilla da ilk defa duruşmaya katıldı. Reuters'ın son dakika şeklinde geçtiği haberde ise, jüri üyelerinin hakime, "Bazı suçlar konusunda anlaşsak bazılarında anlaşamazsak ne yapmalıyız" diye sorduğu belirtildi.
2018.01.03 18:56 - Son Güncellenme: 2018.01.03 19:07 - Dünya - HABER MERKEZİ
Hakan Atilla'nın tek sanık olarak yargılandığı duruşmada jüri müzakerelerine kaldığı yerden devam ederken, duruşma salonuna getirilen eşini ilk sıradan izleyen Gülçin Atilla, ayağa kalkarak eşini iki yanağından öperek sarıldıktan sonra gözyaşlarını tutamadı. Sivil kıyafetlerle kelepçesiz halde salona alınan Hakan Atilla ise eşine gülümseyerek karşılık verdikten sonra avukatlarının yanına oturdu.
Hakan Atilla, 15 Aralık'taki duruşmasında, avukatlarının sorusu üzerine eşini 269 gündür göremediğini, çocuğunu ise sadece 2 saat görebildiğini ifade etmişti.
Reuters'ın son dakika geçtiği haberde, jüri heyetinin yetkililere bir soru sorduğu belirtildi. Jüri üyelerinin, "Bazı suçlar konusunda anlaşsak ve bazılarında anlaşamazsak ne yapmalıyız" diye sorarak yanıt beklediği aktarıldı.
Hakim Richard Berman'ın jüriye, görüşmeye devam ederek bir sonuca ulaşmaya çalışmalarını tavsiye etti.
JÜRİ TOPLANDI
Bu arada, Atilla'nın tutuklu yargılandığı davada jüri üyeleri sanığın suçlu olup olmadığına karar vermek için bugün tekrar toplandı. Noel ve yeni yıl tatillerinin araya girmesiyle görüşmelere ara verilmiş ve 3 Ocak'ta devam edilmesine kararı alınmıştı.
Atilla'ya atfedilen suçlar arasında ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını delmek, ABD'yi aldatma suçuna iştirak etmek, ABD bankalarını dolandırmak, ABD bankalarını dolandırmaya iştirak etmek, kara para aklamak ve kara para aklama suçuna iştirak etmek bulunuyor.
12 Jüri üyesinin Atilla'ya yöneltilen 6 farklı suçun her birine ayrı ayrı karar vermesi ve bütün kararları oybirliğiyle alması gerekiyor. Jürinin karar üzerinde uzlaşamaması durumunda ise davanın yargıcının "yeniden yargılama" kararı alma olasılığı bulunuyor.