HAK-İş'ten veryansın

HAK-İş'ten veryansın

HAK-İş Konfederasyonu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yaşanan gelişmeleri değerlendirirken kendilerini hedef alarak kullandığı üslup ve yaptığı benzetmeler nedeniyle bir mektup gönderdi.

2013.05.09 17:59 - Son Güncellenme: 2013.05.09 17:59 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
HAK-İş'ten veryansın


Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, partisinin grup toplantısında Hak-İş'i hedef alan sözleri üzerine 7 sayfalık bir mektup yazdı. Arslan mektupta, "Sayın Kılıçdaroğlu, telaffuz dahi edemeyeceğimiz ifadelerinizi, 37 yıllık onurlu bir geçmişe sahip olan Konfederasyonumuza ve Konfederasyonumuz üyelerinin saygın iradelerine yapılan büyük bir haksızlık olarak değerlendiriyoruz. CHP'nin ana muhalefet partisi görevini, Hak-İş üzerinden siyaset yaparak gerçekleştirmeye çalışmasını esefle karşılıyoruz" ifadelerini kullandı.

Arslan mektubunda şunları kaydetti: "12 Eylül'e, 28 Şubat'a, 27 Nisan'a rağmen, yaşanan krizlere, yürütülen kampanyalara rağmen büyük bir emek ve mücadeleyle; onuruyla, ilkeleriyle var olan Hak-İş Konfederasyonu'nun 37 yıllık tarihi şiddet çağrısı olarak değerlendirdiğimiz yaklaşımınıza malzeme edilemeyecek kadar kıymetlidir. Hak-İş Konfederasyonu bugün ülkemizin ikinci büyük işçi konfederasyonudur. Hak-İş kurulduğu 1976 yılından itibaren vardır, var olmaya devam edecektir. CHP Genel Başkanı olarak, Hak-İş'e karşı daha önce de defalarca yaptığınız haksız tutumu terk etmelisiniz. Hak-İş, kutlama alanlarını kutsayarak Türkiye'yi hiçbir zaman gerilime sürüklememiş, tüm Türkiye'yi 1 Mayıs için kutlama alanı yapmıştır. Konfederasyonumuz bu yıl 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü üye sendikalarıyla sadece emekçilerin katılımıyla birlik ve beraberlik içinde kutlamıştır. Hak-İş Konfederasyonu olarak seviyemizi koruyarak, herhangi bir polemiğe girmemeye özen göstereceğiz. Ancak ülkemiz çalışma hayatının başta sendikal örgütlenme, taşeronlaşma, iş kazaları olmak üzere birçok sorunu bulunurken CHP Genel Başkanı olarak bu sorunları gündeme getirmek yerine, bir emek örgütünü dışlamaya ve ötekileştirmeye yönelik tutumunuz, Konfederasyonumuzu toplum önünde itibarsızlaştırmaya yönelik ifadelerinizle Hak-İş ailesini kırdınız. Bu kırgınlığı giderecek adımları en kısa zamanda atacağınızı umut ettiğimizi belirtiyor, saygılar sunuyorum."

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.05.09 17:59 - Son Güncellenme: 2013.05.09 17:59 - HABER MERKEZİ
A